search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 16:48
MENU CLOSE

Ταϊλανδέζικο ρύζι με ανανά

14.07.2022 06:00
68ece7aa30c33bb0

Ένα από τα πιο δημοφιλή πιάτα της ταϊλανδέζικης κουζίνας, το ρύζι με ανανά είναι ένα εξαιρετικά νόστιμο, υγιεινό και ισορροπημένο πιάτο που ετοιμάζεται εύκολα και εντυπωσιάζει με την εξωτική του παρουσίαση. Σερβίρεται μέσα στον ίδιο τον ανανά και περιέχει γαρίδες, λαχανικά, αρωματικό ρύζι και πικάντικα μπαχαρικά.

Υλικά για τη Συνταγή

1 ώριμο ανανά

300 γραμμάρια βρασμένο και κρυωμένο ρύζι (τζασμίν ή μπασμάτι)

1/2 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη

1/2 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη

½  κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες

1/4 φλιτζανιού κάσιους

4-6 γαρίδες καθαρισμένες

1 αυγό

4-6 κουταλιές της σούπας σπορέλαιο

2 κουταλάκια του γλυκού κάρυ σε σκόνη

1/2 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά σκόνη

2 κουταλιές της σούπας σάλτσα ψαριού

1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας

2 κουταλάκια του γλυκού σησαμέλαιο

Μια πρέζα πιπέρι

Εκτέλεση

Αρχικά, κόψτε στη μέση τον ανανά κατά μήκος, χαράξτε τον μέσα με ένα μαχαίρι, αφαιρέστε το εσωτερικό του με ένα κουτάλι ή ένα σκουπ παγωτού και κόψτε τη σάρκα του σε μικρούς κύβους. Κρατήστε τους στην άκρη, ομοίως και τα δύο μισά σκαλισμένα μέρη. Στη συνέχεια, ζεστάνετε 2 κουταλιές της σούπας λάδι σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέστε τις γαρίδες. Μαγειρέψτε τις για περίπου 3 λεπτά μέχρι οι γαρίδες να γίνουν ροζ και αφαιρέστε τις από το τηγάνι. Στο ίδιο σκεύος (σκουπισμένο) ζεστάνετε 2 κουταλιές της σούπας λάδι σε δυνατή φωτιά, ρίξτε το αυγό μέσα στο τηγάνι και τηγανίστε το μέχρι να μισοψηθεί. Σπάστε τον κρόκο και ανακατέψτε τον με το ασπράδι με μια σπάτουλα. Ψήστε την ομελέτα και μόλις είναι έτοιμη, αποσύρετέ την από το τηγάνι. Σκουπίστε καλά το σκεύος πάλι, βάλτε 1 κουταλιά της σούπας λάδι και μόλις ζεσταθεί, βάλτε τα ψιλοκομμένα λαχανικά, σοτάρετε, προσθέστε το μαγειρεμένο ρύζι και ανακατέψτε καλά. Ρίξτε το κάρυ σε σκόνη, τον κουρκουμά, τα κάσιους, τις γαρίδες και την ομελέτα κομμένη σε φέτες, όλα μαζί και συνεχίστε το σοτάρισμα. Περιχύστε με τις σάλτσες, σάλτσα σόγιας και σάλτσα ψαριού και βράστε λίγο, καρυκεύστε με μια πρέζα πιπέρι και τελειώστε με το σησαμέλαιο. Αν επιθυμείτε, γαρνίρετε με λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι και κόκκινη πιπεριά, όλα ψιλοκομμένα. Βάλτε τη γέμιση στα δύο κελύφη του ανανά που έχετε κρατήσει και σερβίρετε αμέσως!

Συμβουλή

Για καλύτερη γεύση, καβουρδίστε για λίγα λεπτά τα κάσιους σε ένα σκεύος, σκέτα, χωρίς λιπαρή ουσία, μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους.

Διαβάστε επίσης:

Εύκολες φλωρεντίνες με κορν φλέικς, για καλοκαιρινούς συνδυασμούς

Νόστιμες καλοκαιρινές πιπεριές, γεμιστές με φέτα

Texas κέικ με γλάσο σοκολάτας αμυγδάλου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 16:48