Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το να τρώτε λιγότερο κρέας είναι ένας απλός και σίγουρος τρόπος για να μειωθεί η πιθανότητα αρκετών καρκίνων, προτείνει μια μελέτη που δημοσιεύτηκε από την BMC Medicine.
Οι ερευνητές συνέλεξαν δεδομένα υγείας από περίπου 472.000 ενήλικες ηλικίας 40 έως 70 ετών. Αυτοί οι άνθρωποι ανέφεραν πόσο συχνά έτρωγαν κρέας (επεξεργασμένο κρέας, βοδινό, αρνί, χοιρινό, κοτόπουλο και γαλοπούλα), ή αν απέφευγαν εντελώς το κρέας, ή αν έτρωγαν ψάρια, ή αν ήταν χορτοφάγοι, ή vegan.
Διαπίστωσαν ότι:
Οι ειδικοί προειδοποίησαν ότι μια μελέτη παρατήρησης, όπως αυτή, μπορεί να δείξει μόνο μια συσχέτιση, όχι μια άμεση αιτία.
Η μελέτη επίσης δεν έλαβε υπόψη άλλες διατροφικές συνήθειες και συνήθειες του τρόπου ζωής ή γενετική προδιάθεση και δεν εξέτασε συγκεκριμένα μεγέθη μεριδών.
Ωστόσο, τα ευρήματα υποστηρίζουν άλλες έρευνες που συνδέουν τη χαμηλότερη κατανάλωση κρέατος με χαμηλότερο κίνδυνο προβλημάτων υγείας.
Πηγή: iatropedia
Photo By Pixabay
Διαβάστε επίσης:
Διαβήτης: Τρώμε έξυπνα, ρυθμίζουμε το σάκχαρο
Αιφνίδιος καρδιακός θάνατος: Πώς μπορεί να προβλεφθεί – Η σωτήρια εξέταση
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.