search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 20:25
MENU CLOSE

Δηλητηρίασαν το «δεξί χέρι» του Πούτιν, Νικολάι Πατρούσεφ;

18.07.2022 20:50
kremlin-235-new

Για απόπειρα δηλητηρίασης του Νικολάι Πατρούσεφ, πρώην επικεφαλής της μυστικής υπηρεσίας FSB και γραμματέα του συμβουλίου ασφαλείας της Μόσχας, κάνει λόγο το General SVR, ρωσικό κανάλι στο Telegram το οποίο διαχειρίζονται αντιφρονούντες προς την κυβέρνηση Πούτιν.

Ο 71χρονος λειτουργεί και ως αναπληρωτής του Ρώσου προέδρου, ενώ θεωρείται ένας εκ των σχεδιαστών του πολέμου στην Ουκρανία.

Οι πληροφορίες που επικαλείται το ρωσικό μέσο, τόσο για την απόπειρα δολοφονίας όσο και για την έρευνα σχετικά με αυτήν βρίσκονται υπό άκρα μυστικότητα.

«Είναι γνωστό ότι ο Νικολάι Πατρούσεφ ένιωσε αδιαθεσία το βράδυ μετά τη δουλειά, σχεδόν αμέσως μετά την επιστροφή του στο σπίτι. Η ασφάλεια λειτούργησε γρήγορα, καλώντας αμέσως μια ομάδα γιατρών. Μετά την παροχή ιατρικής βοήθειας, ο Πατρούσεφ μεταφέρθηκε στο σπίτι του σε σταθερή κατάσταση. Tα αποτελέσματα των αναλύσεών του επιβεβαίωσαν ότι η τοξική ουσία ήταν συνθετικό δηλητήριο», αναφέρει στο δημοσίευμα το ρωσικό μέσο.

Στη συνέχεια, οι γιατροί έκριναν ότι ήταν απαραίτητη η επείγουσα νοσηλεία και ο Πατρούσεφ μεταφέρθηκε από τους αξιωματικούς του FSO, συνοδευόμενοι από γιατρούς, στην ιατρική μονάδα που είναι υπεύθυνη για τον Ρώσο Πρόεδρο.

Ο Πατρούσεφ φέρεται να σώθηκε από την έγκαιρη ιατρική φροντίδα και, πιθανώς, από την όχι υψηλή συγκέντρωση της δηλητηριώδους ουσίας που εισήλθε στο σώμα του μέσω του δέρματος.

Ο Ρώσος πρόεδρος φέρεται να ενημερώθηκε, όταν ο Πατρούσεφ βρισκόταν εκτός κινδύνου. «Ποιος κρύβεται πίσω από την απόπειρα δολοφονίας, ποια είναι τα κίνητρα και πώς κατέστη δυνατό να οργανωθεί μια πραγματικά ολοκληρωμένη απόπειρα δολοφονίας σε έναν εκπρόσωπο της εξουσίας τόσο υψηλού επιπέδου, μένει να φανεί» αναφέρει το ρωσικό μέσο.

Διαβάστε επίσης:

FAZ: Να μην γίνει η Ελλάδα μια νέα Ουκρανία

Πόλεμος στην Ουκρανία: Γιατί ο Ζελένσκι ψάχνει για αποδιοπομπαίους τράγους (Video)

Η Gazprom επικαλείται «ανωτέρα βία» και κόβει το αέριο – O Καναδάς στέλνει την τουρμπίνα για τον Nord Stream 1 στη Γερμανία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 20:23