search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 09:12
MENU CLOSE

«Βιαστής είναι»: Νέες διαμαρτυρίες σε παραστάσεις και συναυλίες για την αποφυλάκιση Λιγνάδη (Videos/Photos)

19.07.2022 10:45
lignadis_viastis-pano-new

Διαμαρτυρίες κατά της απόφασης για την αποφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη, παρότι κρίθηκε ένοχος για δύο βιασμούς σημειώθηκαν σε πολιτιστικά δρώμενα σε όλη την Ελλάδα.

Εκτός από την Επίδαυρο, την Καβάλα, την Καλαμάτα, τη Θεσσαλονίκη, τη Χαλκίδα, το Ναύπλιο, το Ρέθυμνο, παρεμβάσεις με πανό έγιναν σε θεατρική παράσταση της Σαντορίνης, στην Πειραιώς 260, καθώς και στη συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου στο Κατράκειο Νίκαιας με το κοινό, τους καλλιτέχνες αλλά και τους δημιουργούς να εκφράζουν την οργή και την αγανάκτησή τηους για την εν λόγω απόφαση.

Διαμαρτυρία στη Σαντορίνη

Πριν ξεκινήσει η εμβληματική μαύρη κωμωδία του Ρόμπερ Τομά, «8 γυναίκες κατηγορούνται» στο κατάμεστο προαύλιο του ΔΑΠΠΟΣ, στον Καρτεραδο της Σαντορίνης, ο σκηνοθέτης της παράστασης Αντώνης Γάκης εξέφρασε την αντίθεσή του στην απόφαση του δικαστηρίου να αποφυλακιστεί ο Δημήτρης Λιγνάδης.

«Η Δικαιοσύνη είναι για όλους! Η Δικαιοσύνη δεν μπορεί να καταδικάζει τους φτωχούς και να αποφυλακίζει τους διάσημους βιαστές!! Τους φίλους της εξουσίας. Δικαιοσύνη για τα θύματα του κάθε Λιγνάδη», ανέφερε μεταξύ άλλων με το κοινό να τον χειροκροτά ασταμάτητα.

«Βιαστής είναι» και στην Πειραιώς 260

Διαμαρτυρία σημειώθηκε όμως και στην πρεμιέρα της παράστασης «Ο σκύλος, η νύχτα και το μαχαίρι» σε σκηνοθεσία Γιώργου Κουτλή, με τους Θάνο Λέκκα, Δήμητρα Βλαγκοπούλου και Βασίλη Μαγουλιωτη.

Την ανακοίνωση διάβασε στο τέλος της παράστασης, με όλους τους συντελεστές επί σκηνής, ο Βασίλης Μαγουλιωτης, υψώνοντας στη συνέχεια το πανό «Βιαστής Είναι».

Πανό διαμαρτυρίας και στο Κατράκειο θέατρο της Νίκαιας

Διαμαρτυρία για την απόφαση ο Δημήτρης Λιγνάδης να αφεθεί ελεύθερος με αναστολή σημειώθηκε και στο Κατράκειο Νίκαιας όπου χθες, Δευτέρα, 18/7 ήταν η τελευταία μέρα των συναυλιών του Θανάση Παπακωνσταντίνου.

Το πανό της Επιδαύρου με την επιγραφή «Βιαστής Είναι» για τον Δημήτρη Λιγνάδη υψώθηκε για ακόμη μια φορά ανάμεσα στους θεατές.

Διαβάστε επίσης:

Νέο τροχαίο δυστύχημα στις Σέρρες – Μια νεκρή και δύο τραυματίες σε σύγκρουση ΙΧ

Τροχαίο στην Κόρινθο: Τα παιδιά πήραν κρυφά τα κλειδιά για να πάνε βόλτα – «Έμαθε ότι πέθανε η αδερφή του και ούρλιαζε» (video)

Μεσσηνία: Νεκρή ηλικιωμένη από φωτιά στο σπίτι της

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 09:12