search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 15:10
MENU CLOSE

Φωτιά στην Πεντέλη: Πλήρης αποκοπή του φυσικού αερίου στον λόφο Έντισον

20.07.2022 08:37
fotia_new

Σε πλήρη αποκοπή του δικτύου φυσικού αερίου στο λόφο Έντισον προχώρησαν τα συνεργεία της ΕΔΑ Αττικής σε συντονισμό με το Πυροσβεστικό Σώμα.

Είχε προηγηθεί ελεγχόμενη φωτιά σε παροχή στο Block Α 12.

Τα συνεργεία της ΕΔΑ Αττικής, βρίσκονται προληπτικά στις περιοχές ενδιαφέροντος (Παλλήνη, Πεντέλη, Γέρακα κλπ), ώστε να είναι εύκολη και γρήγορη πρόσβαση. Είναι με πλήρη διακριτικά ώστε να είναι εμφανής η παρουσία τους στις περιοχές, ενώ το κέντρο επιχειρήσεων της ΕΔΑ Αττικής είναι σε πλήρη ετοιμότητα, με συστήματα απενεργοποίησης της παροχής όταν προκύπτει κίνδυνος πυρκαγιάς.

Νωρίτερα, ανησυχία είχαν προκαλέσει εκρήξεις, που σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες από κατοίκους της περιοχής, προήλθαν από διαρροή φυσικού αερίου, ωστόσο η Πυροσβεστική δεν το επιβεβαίωσε. Η εικόνα λίγο μετά τις 06:30 ήταν ότι οι εκρήξεις που ακούστηκαν, προέρχονται από την υψηλή τάση.

Στην περιοχή της Ανθούσας υπάρχουν κρίσιμες υποδομές ενέργειας, μεταφορών και επιχειρήσεις (ΔΕΠΑ, σταθμός Λεωφορείων, ΒΙΑΝΕΞ, Praktiker κα) οι οποίες έχουν διασφαλιστεί από τις δυνάμεις πυρόσβεσης γιατί περιέχουν και εύφλεκτα υλικά.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά στην Πεντέλη: Τραγωδία στην Ανθούσα – Ηλικιωμένος αυτοκτόνησε όταν είδε το σπίτι του να καίγεται (Video)

Φωτιά στην Πεντέλη: Άνοιξε η Αττική Οδός προς αεροδρόμιο – Ποιες έξοδοι παραμένουν κλειστές

Αρκαδία: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στη Μεγαλόπολη – Ξεκίνησαν ξανά τις ρίψεις τα εναέρια μέσα (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 15:10