search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 16:55
MENU CLOSE

H τηλεθέαση το βράδυ της πυρκαγιάς στην Πεντέλη

20.07.2022 19:14
pappous-fotia

Η σαρωτική πυρκαγιά στην Πεντέλη που υποχρέωσε τα κανάλια σε ριζική τροποποίηση της ροής προγραμμάτων τους, επηρέασε επίσης και τις συνήθειες των τηλεθεατών την Τρίτη 19/7.

Και πως θα μπορούσε να συμβεί διαφορετικά όταν για δεύτερη φορά σε σύντομο χρονικό διάστημα εκδηλώθηκε φωτιά διαστάσεων στις παρυφές του πολεοδομικού συγκροτήματος της Αθήνας.
Έξι στις δέκα εκπομπές του τηλεβαρόμετρου της ημέρας ήταν δελτία ειδήσεων ή έκτακτες ειδησεογραφικές μεταδόσεις από το μέτωπο της φωτιάς που απανθράκωσε δασικές εκτάσεις και σπίτια και υποχρέωσε σε εκκενώσεις ολόκληρων οικιστικών συνόλων.

Υψηλές τηλεθεαματικότητες μπορεί να μην αποτυπώθηκαν στις μετρήσεις της Nielsen.
Αυτό όμως δεν έχει να κάνει τόσο με τις αλλαγές συνήθειας των τηλεθεατών λόγω καλοκαιριού όσο με τον κατακερματισμό σε διαφορετικές πηγές ενημέρωσης.

Στα υπόψη ότι κάποιοι- που δεν σταθμίζονται και μάλλον δεν θα ήταν λίγοι- ενημερώνονταν από το διαδίκτυο και άλλες «έξυπνες» συσκευές πλην της παραδοσιακής τηλεόρασης.
Φαίνεται πάντως εκ των τηλεθεάσεων ότι τις προτιμήσεις για την πληροφόρηση, όσων επέλεξαν την τηλεόραση για την ενημέρωσή τους, συγκέντρωσαν τα δελτία ειδήσεων του Σκάι. Μεσημεριανό και βραδινό δελτίο (με εκτεταμένη χρονική διάρκεια το δεύτερο λόγω εξελίξεων) σκαρφάλωσαν στις δύο πρώτες θέσεις του Top 10 της ημέρας.

Κάποιοι πήραν «ανάσα» από την αδιάκοπη ροή ενημέρωσης χάρη στο επεισόδιο της σειράς «Το σόι σου», σε επανάληψη, του Alpha.
Μεταξύ των προγραμμάτων που φιγουράρουν στο Top 10 με μικρή ανακατάταξη διατήρησαν τη δυναμική τους, όπως για παράδειγμα το τηλεπαιχνίδι «Ο τροχός της τύχης» και η σειρά δραματοποιημένου ριάλιτι «Οικογενειακές ιστορίες».
Σε επίπεδο καναλιών ελαττώθηκαν τα μερίδια των Alpha, ΑΝΤ1, Mega και βελτιώθηκαν, από τη μία ημέρα στην άλλη εκείνα των Star, Σκάι και ΕΡΤ1, σύμφωνα με τα δεδομένα της Nielsen.

Διαβάστε επίσης:

Η κρίση στο Netflix συνεχίζεται – Απώλεσε 970.000 συνδρομητές μέχρι τώρα

Ο αθέμιτος «πόλεμος» της British Airways εναντίον του Mr. Virgin σε μίνι σειρά (photos)

Πυρόπληκτος σε ρεπόρτερ του ΣΚΑΪ: «Εμένα δεν θα μου λες σουτ όταν καίγεται η περιουσία μου» (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 16:46