search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 15:33
MENU CLOSE

Η κρίση στο Netflix συνεχίζεται – Απώλεσε 970.000 συνδρομητές μέχρι τώρα

20.07.2022 15:03
netflix_new
credit: pixabay

Τα απολογιστικά μηνύματα από το δεύτερο τρίμηνο του 2022 δεν είναι αισιόδοξα για την πρωτοπόρο πλατφόρμα υπηρεσιών διαρκούς ροής, Netflix, παρά την προσπάθεια των στελεχών της να παρουσιάσουν κάπως διαφορετική εικόνα επικαλούμενα τις εκτιμήσεις του προηγούμενου καιρού.

Το Netflix έχει χάσει από την αρχή του έτους 970.000 συνδρομητές παρά το γεγονός ότι στο διάστημα Απριλίου- Ιουνίου «ανέβηκε» στην πλατφόρμα η τέταρτη σεζόν της εθιστικής σειράς «Stranger Things».

Τα στελέχη της πάντως εμφανίζονται ικανοποιημένα διότι είχαν προβλέψει απώλειες δύο εκατομμυρίων συνδρομητών έως τις 30 Ιουνίου, εκτίμηση την οποία είχαν κάνει έπειτα από την αιφνιδιαστική (για εκείνους) απώλεια 200.000 συνδρομητών το πρώτο τρίμηνο (στην οποία-εκτίμηση- είχαν υπολογίσει και τους 700.000 Ρώσους συνδρομητές έπειτα από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία).

Σε αυτή τη χρονική στιγμή η εταιρεία έχει 220.670.000 συνδρομητές παγκοσμίως και υπολογίζει ότι θα επιστρέψει στην κερδοφορία εντός του τρίτου τριμήνου, με πρόβλεψη για ένα εκατομμύριο νέες συνδρομές, έως τις 30 Σεπτεμβρίου.

Η εικόνα της ΟΤΤ όπως έχει διαμορφωθεί ως αυτή τη στιγμή είναι η εξής: Σε ΗΠΑ και Καναδά διέκοψαν συνδρομή συνολικά 1,3 εκατ. χρήστες, σε Ευρώπη και δυτική Ασία άλλοι 700.000, διατήρησε δυνάμεις στη Λατινική Αμερική και πρόσθεσε περι το 1 εκατ. συνδρομητές στην περιοχή Ασίας- Ειρηνικού.

Η εταιρεία εξάλλου, γνωστοποίησε ότι στο πλαίσιο της υλοποίησης του σχεδίου αναδιοργάνωσης της είχε παθητικό 70 εκατ. δολαρίων ποσό που πήγε σε αποζημιώσεις για απολύσεις προσωπικού που έκανε προσαρμόζοντας το επιχειρησιακό μοντέλο ανάπτυξης της σε πιο αργούς ρυθμούς.

Παράλληλα στην ενημέρωση για τις προσεχείς κινήσεις της η εταιρεία έκανε μεταξύ άλλων γνωστό ότι η νέα υπηρεσία της ΟΤΤ που θα έχει όμως και διαφημίσεις στο προσφερόμενο περιεχόμενο θα παρέχεται ως επιλογή από τις αρχές του 2023.

Διαβάστε επίσης:

Ο αθέμιτος «πόλεμος» της British Airways εναντίον του Mr. Virgin σε μίνι σειρά (photos)

Πυρόπληκτος σε ρεπόρτερ του ΣΚΑΪ: «Εμένα δεν θα μου λες σουτ όταν καίγεται η περιουσία μου» (video)

Τηλεθέαση: «Μην αρχίζεις τη Mουρμούρα» όπως «Σασμός»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 15:33