search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 07:09
MENU CLOSE

Τηλεθέαση: «Μην αρχίζεις τη Mουρμούρα» όπως «Σασμός»

20.07.2022 09:51
mourmoura_new

Η μάχη για την τηλεθέαση είναι αδιάκοπη. Ακόμα και το καλοκαίρι. Κάθε κανάλι στήνει πρόγραμμα με ότι καλύτερο από ελληνική μυθοπλασία έχει σε επανάληψη σε συνδυασμό με άλλες τυπολογίες προγραμμάτων.

Ο εστιασμός που κάνουν οι σταθμοί δεν αλλάζει. Η «μητέρα όλων των μαχών» συμβαίνει στο διάστημα 21.00- 24.00. Στο περίφημο prime time.

Ακόμα και τους καλοκαιρινούς μήνες εκεί καταγράφεται η υψηλότερη συγκέντρωση τηλεθεατών.

Προφανώς και τίποτα δεν αφήνεται στην τύχη του και προφανώς αναπτύσσονται συνθήκες κόντρα μεταξύ προγραμμάτων (άρα και καναλιών) για την τηλεθέαση.

Χαρακτηριστικά δίπολου  σχηματίζονται  αυτή την περίοδο με τις σειρές «Μην αρχίζεις τη Μουρμούρα» του Alpha και «Ευτυχισμένοι μαζί» του Mega.

Αμφότερες οι σειρές, οικογενειακού προσανατολισμού, κωμωδίες καταστάσεων, με χαρακτήρες,  πλοκή και διάρθρωση- του Alpha διαφέρει, συγκριτικά με εκείνη του Mega ακριβώς λόγω των μικρών ιστοριών κάθε επεισοδίου που έχουν μια αυτοτέλεια- είναι χαρακτηριστικά δείγματα συνήθειας τηλεθέασης.

Η σειρά με τους Γιάννη Μπέζο και Κατερίνα Λέχου αρχίζει στις 21.00. Μεταξύ 21.30 και 21.40 αρχίζουν τα επεισόδια της σειράς του Alpha.

Ώρες μετάδοσης στην ζώνη υψηλής τηλεθέασης με τα επεισόδια τους σχεδόν «αντικριστά».

Κι αν το χειμώνα που μάς πέρασε δόθηκε σκληρή μάχη για την τηλεθέαση με τη σειρά «Σασμός» από τη μία και τη σειρά «Η Γη της Ελιάς» από την άλλη, κάτι παρόμοιο φαίνεται να συμβαίνει με τις δοκιμασμένες  κωμικές σειρές των Alpha και Mega.

Στο νέο μπρα ντε φερ για την ώρα φαίνεται να επικρατεί η σειρά «Μην αρχίζεις τη Μουρμούρα». Τρία από τα πέντε επεισόδια που μεταδόθηκαν την περασμένη εβδομάδα έκαναν «ρεζερβέ» στις τρείς πρώτες θέσεις του εβδομαδιαίου τηλεβαρόμετρου της Nielsen.

Κι ας είχαν αρχίσει, αντιστοίχως, νωρίτερα τα «απέναντι» επεισόδια της σειράς «Ευτυχισμένοι μαζί».

Οι μεταξύ τους διαφορές (τηλεθέασης) μικρές. Όμως κάτι τέτοιο είδαμε να συμβαίνει ανάμεσα σε «Σασμό» και «Γη της ελιάς», τον χειμώνα.

Πρέπει να προσμετρηθεί ότι η σειρά του Mega «κοντράρεται» (για περίπου τρία τέταρτα) και με επεισόδιο της- επίσης επιτυχημένες- σειράς «Το σόι σου» του Alpha.

Αλλά και η σειρά «Μην αρχίζεις τη Μουρμούρα» έχει να αντιμετωπίσει (για περίπου 20 λεπτά)  μέρος επεισοδίου της εξαιρετικής ιδιότυπης κωμωδίας «Μαύρα Μεσάνυχτα» του Mega.

Η νέα κόντρα πάντως εντοπίζεται, σύμφωνα με τις δυναμομετρήσεις της Nielsen, μεταξύ των δύο («Ευτυχισμένοι μαζί» και «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα»).

Κατά τα λοιπά, στο «παιχνίδι» παραμένει και ο ΑΝΤ1 με το τηλεπαιχνίδι «Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος» το οποίο κυριαρχεί στο διάστημα 20.00- 21.00.

Σταθερότητα εμφανίζει και το μεσημεριανό δελτίο του Σκάι που είναι σημείο αναφοράς, ως φαίνεται, για την ενημέρωση των περισσότερων εκείνη την ώρα αλλά και όχι μόνον τότε.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά στην Παλλήνη: Η συγκλονιστική στιγμή που οι φλόγες απειλούν το συνεργείο του Alpha (video)

Ελεύθερος αφέθηκε ο Σταύρος Νικόλας Νιάρχος από τις Αρχές του Κονγκό

TikTok: Νέο φίλτρο προστασίας για πιθανό επιβλαβές περιεχόμενο στην εφαρμογή (photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 07:08