search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 18:18
MENU CLOSE

Τηλεθέαση: Κερδίζουν έδαφος τα «Others»

19.07.2022 10:05
tiletheasi_new4

Το καλοκαίρι στο οποίο εισέρχονται τα παραδοσιακά κανάλια με τη λήξη των προγραμμάτων της σεζόν και την έναρξη επαναλήψεων μπορεί να επιφέρει την πτώση της τηλεθέασης φαίνεται πως αποτελεί «άνοιξη» για άλλες πηγές οικιακής ψυχαγωγίας τάση που αποτυπώνεται στα εβδομαδιαία μερίδια των «γραμμικών» καναλιών, κρατικών και ιδιωτικών.

Alpha, ΑΝΤ1 και Σκάι την εβδομάδα που μόλις πέρασε διατήρησαν μερίδια από την πίτα τηλεθέασης με διψήφια μεγέθη. Αντιθέτως το Mega είδε το κομμάτι που του αναλογεί να έχει μέγεθος κάτω του 10%.

Τα κυρίαρχα κανάλια εμφάνισαν συρρίκνωση των μεριδίων τους έτσι κι αλλιώς χωρίς να μετακυλίεται κάτι σε δραματικό βαθμό στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας.

Η πιο αισθητή βελτίωση από την μια εβδομάδα στην άλλη, πάντως,  παρατηρήθηκε στο Open το μερίδιο του οποίου βελτιώθηκε σχεδόν κατά μιάμιση ποσοστιαία μονάδα, σύμφωνα με τις μετρήσεις της Nielsen, διαφοροποίηση που πιστώνεται ο ειδησεογραφικός τομέας του σταθμού ο οποίος με τον τρόπο που καλύπτει σημαντικά γεγονότα αποτελεί- φαίνεται- σημείο αναφοράς για μερίδα τηλεθεατών.

Κατά περίπου 1% τροποποιήθηκαν, εξάλλου, τα μερίδια των κρατικών ΕΡΤ1 και ΕΡΤ3, για διαφορετικούς λόγους όμως το καθένα. Ειδικά στην ΕΡΤ3 έπαιξε ρόλο και η κάλυψη του παγκόσμιου πρωταθλήματος στίβου (και με ελληνικό ενδιαφέρον) που διεξάγεται στο Όρεγκον των ΗΠΑ.

Σχεδόν τρείς ποσοστιαίες μονάδες απώλεσε από το μερίδιο του ο ΑΝΤ1, περι τις δύο ο Alpha και 1,2% έχασε ο Σκάι. Αντιθέτως κάτι «τσίμπησε» το Star.

Πάντως ο Alpha, μεταξύ των παραδοσιακών καναλιών, διατήρησε τα πρωτεία στις προτιμήσεις των τηλεθεατών το περασμένο επταήμερο.

Ωστόσο από την συνολική πίτα τηλεθέασης το μεγαλύτερο κομμάτι (27,1%) πιστώνεται σε άλλες πηγές τηλεοπτικής ψυχαγωγίας σύμφωνα, με τη Nielsen, καθώς το άθροισμα των μεριδίων των «γραμμικών» σταθμών διαμορφώθηκε στο 72,9%. Ήταν δε κατά περίπου τρείς ποσοστιαίες μονάδες μικρότερο (75,8%) σε σχέση με το άθροισμα που είχαν την προπερασμένη εβδομάδα.

Που σημαίνει ότι ένα σημαντικό κομμάτι από την πίτα τηλεθέασης απορροφάται από περιφερειακά ή τοπικής εμβέλειας κανάλια, συνδρομητικές πλατφόρμες, ίσως και ιντερνετική παρακολούθηση, αλλά και θέαση οπτικοακουστικού περιεχομένου από DVD, όλες τέλος πάντων της εναλλακτικές τηλεθέασης που η Nielsen συμπεριλαμβάνει στα «Others».

Διαβάστε επίσης:

Πορτοσάλτε: «Ο κύριος Πέτσας λαϊκίζει» – Το μήνυμα στον Σπύρο Μπιμπίλα (video)

ΑΝΤ1: Επιστροφή για θρυλική ελληνική σειρά (Video)

Η τηλεθέαση έβαλε… κοντομάνικο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 18:17