search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 10:40
MENU CLOSE

Σε ύφεση η φωτιά στην Πεντέλη: Δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο – Φόβοι για αναζωπυρώσεις

20.07.2022 14:10
fotiapenteli_new

Καλύτερη είναι η εικόνα από τη φωτιά στην Πεντέλη, καθώς, δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο με τις πυροσβεστικές δυνάμεις εξακολουθούν να επιχειρούν υπό τον φόβο αναζωπυρώσεων.

Οι ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής και εθελοντές παραμένουν επί τόπου για να σβήσουν όλες οι μικροεστίες και να εξαλείψουν κάθε πιθανότητα αναζωπυρώσεων, με το επόμενο δίωρο να θεωρείται εξαιρετικά κρίσιμο. 

Συγκεκριμένα, πολύ ισχυρές δυνάμεις και 19 εναέρια μέσα συνεχίζουν να επιχειρούν για τον πλήρη έλεγχο της πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ, μικρές εστίες παραμένουν σε Διώνη, Δασαμάρι και ακόμη μικρότερες σε Ανθουσα, Πανόραμα Παλλήνης και Ντράφι.

Σε όλη την υπόλοιπη περίμετρο της πυρκαγιάς αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν ενεργές εστίες.

Το έργο των Πυροσβεστών συνδράμουν στελέχη Πολιτικής Προστασίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εθελοντές του Πυροσβεστικού Σώματος, ιδιώτες εθελοντές και εθελοντικές οργανώσεις.

Ισχυροί άνεμοι στην περιοχή

Ωστόσο μεγάλος είναι ο κίνδυνος αναζωπυρώσεων καθώς η μέση ένταση των βόρειων ανέμων που πνέουν στην ευρύτερη περιοχή της πυρκαγιάς θα διατηρηθεί στα 7 μποφόρ έως και νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης 20.07.2022 (15:00-17:00).

Οι ριπές των ανέμων θα παραμείνουν στα 70 – 80 km/h.

Σταδιακή εξασθένηση των βόρειων ανέμων αναμένουμε από αργά το απόγευμα της Τετάρτης 20.07.2022 (19:00-20:00), οπότε και η ένταση τους αναμένεται να υποχωρήσει στα 4-5 μποφόρ.

Αποκαθιστά τις βλάβες ο ΔΕΔΔΗΕ

Σύμφωνα με την νεότερη ενημέρωση η Ελληνική Αστυνομία συνεχίζει την επιτήρηση των περιοχών και τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, οι Ένοπλες Δυνάμεις και οι Δασικές Υπηρεσίες που συνδράμουν στη διάνοιξη ασφαλών ζωνών και λωρίδων, ενώ τα νοσοκομεία της Αττικής ήταν και είναι σε απόλυτη ετοιμότητα, όπως και το ΕΚΑΒ.

Ο ΔΕΔΔΗΕ επιθεωρεί και αποκαθιστά ήδη τις βλάβες που παρουσιάστηκαν στο δίκτυο του και τις κολώνες που κάηκαν.

Όπως ενημερώνουν οι ίδιες κυβερνητικές πηγές, όλες οι φάσεις των επιχειρήσεων πραγματοποιήθηκαν και συνεχίζουν να πραγματοποιούνται υπό το συντονισμό της διυπουργικής ομάδας (task force) Πολιτικής Προστασίας.

Διαβάστε επίσης:

Οι ισχυροί άνεμοι αυξάνουν τον κίνδυνο νέων εστιών στην Πεντέλη – Πότε θα εξασθενήσουν (photos)

Ανθούσα: Συγκλονίζει η γυναίκα του αυτόχειρα «Δεν ήρθε καμία φορά η πυροσβεστική» (video)

Ελένη Γερασιμίδου: Κάηκε το σπίτι της στην Παλλήνη – «Δεν είναι πια κατοικήσιμο» (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 10:40