search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 03:07
MENU CLOSE

Θετικός στον κορωνοϊό ο Τζο Μπάιντεν – Έχει συνάχι, κόπωση και ξηρό βήχα

21.07.2022 17:32
biden-usa-1-new

Θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

«Φίλοι μου, είμαι πολύ καλά»: ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έκανε ο ίδιος την ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας του, μέσω του Twitter, αφού βρέθηκε θετικός στην Covid-19.

«Πάντα απασχολημένος!» πρόσθεσε σε αυτό το μήνυμα που συνοδεύεται από μια φωτογραφία του, με στόχο να δείξει ότι παραμένει πάντα στα ηνία της χώρας.

Στη φωτογραφία εικονίζεται ένας χαμογελαστός Μπάιντεν, με κοστούμι και πουκάμισο, αλλά χωρίς γραβάτα, σε ένα γραφείο του Λευκού Οίκου. Κρατάει ένα στιλό και μπροστά του υπάρχουν τηλέφωνα, χαρτιά και ένα μπουκάλι με νερό.

Ο γιατρός του Αμερικανού προέδρου, ο Κέβιν Ο’Κόνορ, ανέφερε ότι ο Μπάιντεν εμφάνισε συμπτώματα το βράδυ της Παρασκευής: συνάχι, κόπωση και «περιστασιακά, ξηρό βήχα». Ακολούθησε το πρωτόκολλο, κάνοντας αρχικά ένα τεστ αντιγόνου το οποίο βγήκε θετικό και στη συνέχεια το αποτέλεσμα επιβεβαιώθηκε και από το τεστ PCR στο οποίο υποβλήθηκε.

Η πρώτη κυρία Τζιλ Μπάιντεν ανέφερε στο Twitter ότι μίλησε νωρίτερα με τον σύζυγό της, ο οποίος «αισθάνεται καλά» και έχει μόνο «κάποια ήπια συμπτώματα». Μιλώντας στους δημοσιογράφους, από το Μίσιγκαν όπου πραγματοποιεί επίσκεψη, είπε ότι του μίλησε «πριν από μερικά λεπτά» και ότι η ίδια βγήκε αρνητική στο τεστ.

Η αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις, που είχε ασθενήσει με Covid-19 τον Απρίλιο, βγήκε επίσης αρνητική στο τεστ που έκανε σήμερα.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου: «Σήμερα το πρωί, ο Πρόεδρος Μπάιντεν βρέθηκε θετικός στον COVID-19. Είναι πλήρως εμβολιασμένος και έχει λάβει δύο φορές την αναμνηστική δόση και εμφανίζει πολύ ήπια συμπτώματα.

Έχει αρχίσει να παίρνει το Paxlovid. Σύμφωνα με τις οδηγίες του CDC, θα απομονωθεί στον Λευκό Οίκο και θα συνεχίσει να εκτελεί πλήρως όλα τα καθήκοντά του κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Έχει έρθει σε τηλεφωνική επικοινωνία με μέλη του προσωπικού του Λευκού Οίκου σήμερα το πρωί και θα συμμετάσχει στις προγραμματισμένες συναντήσεις του στον Λευκό Οίκο μέσω τηλεφώνου και Zoom από την κατοικία.

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο του Λευκού Οίκου για θετικά κρούσματα COVID, το οποίο υπερβαίνει τις οδηγίες του CDC, θα συνεχίσει να εργάζεται απομονωμένος μέχρι να βγει αρνητικός. Μόλις βγει αρνητικό τεστ, θα επιστρέψει στην εργασία του.

Ο Λευκός Οίκος θα ενημερώνει καθημερινά για την κατάσταση του Προέδρου, καθώς συνεχίζει να εκτελεί πλήρως τα καθήκοντα του γραφείου ενώ βρίσκεται σε απομόνωση.

Σύμφωνα με το τυπικό πρωτόκολλο για κάθε θετικό κρούσμα στον Λευκό Οίκο, η Ιατρική Μονάδα του Λευκού Οίκου θα ενημερώσει όλες τις στενές επαφές του Προέδρου κατά τη διάρκεια της ημέρας σήμερα, συμπεριλαμβανομένων τυχόν μελών του Κογκρέσου και οποιωνδήποτε μελών του Τύπου που αλληλεπιδρούσαν με τον Πρόεδρο κατά τη διάρκεια του χθεσινού ταξιδιού. Το τελευταίο προηγούμενο τεστ του Προέδρου για COVID ήταν την Τρίτη και είχε αρνητικό αποτέλεσμα».

Αντιιικό φάρμακο

Το Paxlovid που λαμβάνει ο Μπάιντεν είναι ένα αντιιικό φάρμακο που περιορίζει την ικανότητα του ιού να αντιγράφει τον εαυτό του και επομένως σταματά την εξάπλωση της ασθένειας. Για να είναι αποτελεσματικό πρέπει να λαμβάνεται εντός των πρώτων ημερών από την εμφάνιση των συμπτωμάτων. Στις ΗΠΑ συστήνεται να το λαμβάνουν τα άτομα που κινδυνεύουν να εμφανίσουν σοβαρά συμπτώματα, μια κατηγορία στην οποία εμπίπτει ο πρόεδρος Μπάιντεν, λόγω της ηλικίας του.

Διαβάστε επίσης:

Τσαβούσογλου: «Τι εννοείτε όταν λέτε ελληνικός εναέριος χώρος; – Με 6 μίλια χωρικά ύδατα ζητούν εναέριο χώρο 10 μιλίων»

Ελλάδα, Ισπανία και Πορτογαλία απορρίπτουν το σχέδιο της ΕΕ για μείωση του φυσικού αερίου κατά 15%

Παραίτηση με… συναίσθημα για τον Ντράγκι: «Kαι οι κεντρικοί τραπεζίτες έχουν καρδιά» (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 00:59