search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:49
MENU CLOSE

Καιρός: Στα ύψη ο υδράργυρος από σήμερα – Έρχεται καύσωνας διαρκείας (Videos)

22.07.2022 08:33
kaysonas-new (2)

Ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες αναμένονται σήμερα, Παρασκευή 22 Ιουλίου 2022, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν έως 6 μποφόρ στο Αιγαίο.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το meteo, αναμένεται ηλιοφάνεια σε όλη την χώρα με λίγες τοπικές νεφώσεις στο Ιόνιο και το μεσημέρι και απόγευμα στα ηπειρωτικά. Οι συγκεντρώσεις σκόνης θα είναι σχετικά αυξημένες κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 17 έως 35 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 20 έως 38, στη Θεσσαλία από 21 έως 39, στην Ήπειρο από 20 έως 36, στη Στερεά από 19 έως 38, στην Πελοπόννησο από 19 έως 39, στα νησιά του Ιονίου από 19 έως 37, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου και στις Σποράδες από 20 έως 37, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 23 έως 39, στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα από 20 έως 35 και στην Κρήτη από 18 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι καλός με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ και από το πρωί έως το απόγευμα 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 26 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα στραφούν πρόσκαιρα σε νοτιοδυτικούς 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 26 έως 38 βαθμούς Κελσίου.

Γιάννης Καλλιάνος: Έρχεται καύσωνας διαρκείας αλλά όχι ακραίος

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του MEGA, Γιάννη Καλλιάνο, από σήμερα, Παρασκευή η θερμοκρασία ανεβαίνει με έναν καύσωνα διαρκείας να είναι προ των πυλών.

«Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία, ο καύσωνας ο οποίος θα ξεκινήσει από αύριο Παρασκευή και κυρίως θα γίνει αισθητός μέσα στο Σαββατοκύριακο για τις περισσότερες περιοχές της χώρας, φαίνεται ότι δεν θα είναι ακραίος ή επικίνδυνος ως προς τις μέγιστες θερμοκρασίες που θα δώσει, θα είναι όμως αρκετά κουραστικός ως προς τη χρονική περίοδο που θα μας επηρεάσει» έγραψε μεταξύ άλλων στο facebook.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιές: Βελτιωμένη η εικόνα στην Ηλεία – Οριοθετημένη η πυρκαγιά στον Ασπρόπυργο (Video)

Φωτιά στον Έβρο: Μάχη για να σωθεί το δάσος της Δαδιάς – Ξεκίνησαν ρίψεις τα εναέρια μέσα (Videos)

Φυσικό αέριο: «Πόλεμος» στην Ευρώπη για την πρόταση της Κομισιόν – Όχι από την Ελλάδα για μείωση κατά 15%

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:47