search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 21:33
MENU CLOSE

Λέσβος: Στο έλεος της φωτιάς – Τραυματίστηκε πυροσβέστης, κάηκαν σπίτια – Εννέα άτομα απεγκλώβισε το Λιμενικό (Videos)

23.07.2022 15:42
lesbos

Συνεχίζεται η μάχη των πυροσβεστών, των εθελοντών και των κατοίκων, προκειμένου να περιορίσουν και να ελέγξουν τη φωτιά η οποία μαίνεται από τις 10 το πρωί του Σαββάτου στα Βατερά της νότιας Λέσβου.

Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό ένας πυροσβέστης μεταφέρθηκε τραυματισμένος στο νοσοκομείο του νησιού ενώ παρά τις μεγάλες προσπάθειες που έγιναν, κάηκαν δυο σπίτια και μια αγροικία, ενώ υπέστησαν ζημιές και τουριστικές επιχειρήσεις.

Επίσης, σύμφωνα με ενημέρωση από το Υπουργείο Ναυτιλίας,  με τη συνδρομή σκαφών του Λιμενικού Σώματος απεγκλωβίστηκαν συνολικά εννέα άτομα και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στον λιμένα Πλωμαρίου.

Η φωτιά καίει πλέον σε αγροτικές και δασικές εκτάσεις, αναδασωτεες από προηγούμενες φωτιές και με τραχεία βλάστηση, καθώς και σε οικιστικά οικόπεδα που δεν είχαν καθαριστεί. «Δίνουμε μάχη για να σωθούν τα σπίτια», δήλωσε νωρίτερα στο stonisi ο δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος, ενώ ο ίδιος τόνισε στον ΑΝΤ1, ότι η φωτιά είναι μέσα στον οικισμό, ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Από τη μεριά του, ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης μιλώντας για την εικόνα από το πύρινο μέτωπο και την συνδρομή των πυροσβεστών τόνισε πως οι δυνάμεις πυρόσβεσης είναι αρκετές ενώ μετά από παρέμβαση υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστου Στυλιανίδη, ενισχύθηκαν τα εναέρια μέσα που επιχειρούν στην περιοχή.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, στην επιχείρηση της κατάσβεσης συνδράμουν και οι Ένοπλες Δυνάμεις με 4 αεροπλάνα Καναντέρ, δύο PZL, τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα, δύο υδροφόρες, τρία λεωφορεία, ένας προωθητές γαιών και ένα βυτιοφόρο καυσίμου.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, σε ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα, είπε ότι η φωτιά στη Λέσβο επιχειρούν από την πρώτη στιγμή 50 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 17 υδροφόρα οχήματα ενώ συνδράμουν εθελοντές και υδροφόρες από την τοπική αυτοδιοίκηση. Εννιά αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο μεσαίου τύπου Mi8 το οποίο εδρεύει μονίμως και προληπτικά στη Λέσβο συμμετέχουν στη μάχη με τις φλόγες.

Διαβάστε επίσης:

Μεσσηνία: Φωτιά τώρα στο Ακριτοχώρι – Νέος συναγερμός στην Πυροσβεστική

Φωτιά στο Μάτι: «Στη γωνία υπάρχουν πτώματα… και όταν υπάρχουν πτώματα δε σωπαίνεις» – Συγκλονίζει η θεία των δίδυμων κοριτσιών

Θεσσαλονίκη: Άγριος ξυλοδαρμός 17χρονου από ομάδα 15 ατόμων

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 21:33