search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 12:27
MENU CLOSE

Φωτιά στο Μάτι: «Στη γωνία υπάρχουν πτώματα… και όταν υπάρχουν πτώματα δε σωπαίνεις» – Συγκλονίζει η θεία των δίδυμων κοριτσιών

23.07.2022 14:20
mati

Τα λόγια της γροθιά στο στομάχι. Τέσσερα χρόνια από την ανείπωτη τραγωδία στο Μάτι, η θεία των δίδυμων κοριτσιών που βρήκαν τραγικό θάνατο μαζί με τον παππού και τη γιαγιά τους ξεσπά σχολιάζοντας ανάρτηση για τη μαύρη επέτειο.

«Όπως τα λες είναι. Στο εξοχικό στη Νέα Μάκρη είχαν προορισμό αλλά δεν έφτασαν ποτέ γιατί τους σταμάτησαν στη Ραφήνα και τους έστειλαν από το Μάτι…
Όταν μίλησα στις 18.20 μου είπαν πως τους είχαν κλείσει και τους στέλνανε από το Μάτι παραλιακά, εγώ τους είπα να κάνουν αναστροφή προς Αθήνα αλλά ούτε αυτό τους άφηναν, με αποτέλεσμα 18:43 να είναι το τελευταίο τηλεφώνημα όπου ρώτησα που είναι μου είπε η μαμά ότι είναι μέσα στις φωτιές. Τη ρώτησα αν υπάρχει κάποιος να τους κατευθύνει και μου είπε όχι δεν υπάρχει κάνεις Ελένη, κλείσε γεια. Στις 18:45 το κινητό ήταν πια κλειστό….».

»Στις 27/7/18 βρέθηκαν και οι 4 αγκαλιά στο χωράφι. Από τότε μέχρι σήμερα όμως δεν έχει γίνει κάτι… όλοι “θυμούνται” το Μάτι μόνο όταν φτάνει αυτή η μαύρη επέτειος… ότι όσοι δεν καήκανε στη φωτιά πνίγηκαν στη θάλασσα, ότι χάσανε σπίτια ζώα πράσινο τα πάντα, δε βλέπω να γίνεται κάτι… Όποιος είχε “ΒΑΡΔΙΑ” ΦΤΑΙΕΙ!!! Δεν υπάρχουν στραβές βάρδιες, δεν υπάρχει άναρχη δόμηση, δεν υπάρχει κάτι από αυτά… Υπάρχει ανικανότητα και αποποίηση ευθυνών. Όλοι κοιτάνε να στρίψουν στη γωνία.. όμως στη γωνία υπάρχουν πτώματα… και όταν υπάρχουν πτώματα δε σωπαίνεις».

Η ανάρτηση της Μαρίνας Καρύδα στο Facebook, μίας κάτοικου της περιοχής που κατάφερε να σωθεί:

Οι εκδηλώσεις στη μνήμη των θυμάτων θα αρχίσουν στις 18:30 του Σαββάτου στο Μνημείο των Θυμάτων, που βρίσκεται στον Νέο Βουτζά.

Θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση από τον μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος, Κύριλλο, ενώ θα ακολουθήσει προσκλητήριο νεκρών, ενός λεπτού σιγή κατά κατάθεση λουλουδιών και στεφάνων. Στην εκδήλωση θα συμμετέχει ο Γιώργος Στρατάκης με το βιολί του.

Από το Μνημείο των Θυμάτων οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση μνήμης θα περπατήσουν στον Ναυτικό Αθλητικό Όμιλο, στο Μάτι, όπου θα γίνει η κεντρική εκδήλωση στις 19:30.

Στις εκδηλώσεις καλούν εκπρόσωποι συγγενών θυμάτων, εγκαυματιών και φορέων από το Νέο Βουτζά, τον Προβάλινθο, το Μάτι, την Αμπελούπολη και το Κόκκινο Λιμανάκι.

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Άγριος ξυλοδαρμός 17χρονου από ομάδα 15 ατόμων

Λέσβος: Ανεξέλεγκτη η φωτιά στα Βατερά – Έφτασε στην παραλία (Video)

Ρόδος: Δύτης έκανε τεχνητή αναπνοή σε θαλάσσια χελώνα – Συγκλονιστική διάσωση (Video/Photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 12:27