search
ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 11:29
MENU CLOSE

Καύσωνας: «Βούλιαξαν» οι παραλίες της Αττικής – Μέχρι πότε θα παραμείνει ο υδράργυρος στο κόκκινο (Video)

24.07.2022 15:30
paralia

Ανάσες δροσιές σε κοντινές παραλίες της Αττικής αναζήτησαν οι Αθηναίοι για να αντιμετωπίσουν το κύμα καύσωνα που σήμερα και αύριο βρίσκεται στην κορύφωσή του.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, ο υδράργυρος θα παραμείνει στο «κόκκινο» μέχρι και την Τετάρτη.

Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών : «Οκτώ στους 10 Έλληνες θα βιώσουν σήμερα πάνω από 37 βαθμούς»

Περίπου 8,6 εκατομμύρια άτομα θα ζήσουν, σήμερα (24/07), με συνθήκες πάνω από 37 βαθμούς Κελσίου, όπως έγινε γνωστό το Σάββατο (23/07).

Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, η μέγιστη θερμοκρασία σήμερα (23/07) θα κινηθεί στην περιοχή των 40 βαθμών Κελσίου ενώ την Κυριακή (24/07), κατά τόπους, θα ξεπεράσει το φράγμα των 40.

Μάλιστα, στην εικόνα που ακολουθεί παρουσιάζεται η μέγιστη θερμοκρασία που αναμένεται τη Κυριακή (24/07), καθώς και ο πληθυσμός που θα επηρεαστεί ανά εύρος θερμοκρασίας. Έτσι για παράδειγμα, μέγιστες θερμοκρασίες μεταξύ 37 και 39 βαθμών Κελσίου θα βιώσουν περίπου 8 εκατομμύρια άνθρωποι, ενώ θερμοκρασίες μεταξύ 39 έως 43 βαθμών Κελσίου θα βιώσουν περίπου 630.000 άνθρωποι.

Επισημαίνεται ότι τα δημογραφικά στοιχεία αφορούν στους μόνιμους κάτοικους κάθε περιοχής ενώ οι οποιεσδήποτε μετακινήσεις (π.χ. λόγω θερινών διακοπών) που μεταβάλλουν πρόσκαιρα τους κατά τόπους πληθυσμούς, δεν λαμβάνονται υπόψη.

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Στη Σούδα το πολυτελές γιοτ του ιδιοκτήτη της Τότεναμ

Άγραφα: Προσαγωγές και συλλήψεις σε κινητοποίηση κατά των ανεμογεννητριών

Φωτιά στη Λέσβο: Εκκενώνεται η Βρίσα – Ανεξέλεγκτο το πύρινο μέτωπο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 11:27