search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 11:09
MENU CLOSE

Φωτιά στη Λέσβο: Εκκενώνεται η Βρίσα – Ανεξέλεγκτο το πύρινο μέτωπο

24.07.2022 13:31
lesvos

Πεντακόσια μέτρα από τα πρώτα σπίτια του σεισμόπληκτου χωριού Βρίσα, που εκκενώνεται, βρίσκονται οι φλόγες.

Όσοι βρίσκονται στο χωριό που είχε χτυπηθεί, τον Ιούλιο του 2017, από τον ισχυρό σεισμό, δέχτηκαν μήνυμα από το 112 στο κινητό τους: «Αν βρίσκεστε τώρα στη Βρίσα Λέσβου εκκενώστε τώρα προς Πολιχνίτο. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Οδηγίες αυτοπροστασίας:https://www.civilprotection.gr/el/dasikes-pyrkagies».

Δεκαπέντε ώρες μετά το ξέσπασμα της μεγάλης δασικής πυρκαγιάς, το πρωί του Σαββάτου, στο δυτικό τμήμα του νησιού η φωτιά συνεχίζει ανεξέλεγκτη το καταστροφικό της έργο.

Η κατάσταση στην περιοχή κρίνεται ιδιαίτερα κρίσιμη με τους πυροσβέστες να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια να περιορίσουν τις φλόγες.

Συνολικά 218 αστυνομικοί, 69 οχήματα και ένα πτητικό μέσο συνδράμουν από το πρωί του Σαββάτου τις πυροσβεστικές δυνάμεις στο έργο της κατάσβεσης, με κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και προληπτικές εκκενώσεις οικισμών.

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο, εστάλη μήνυμα από το 112 για εκκένωση του χωριού Βατερά προς Πολιχνίτο.

Συνολικά εννέα άνθρωποι απεγκλωβίστηκαν από την ακτή των Βατερών από σκάφη του Λιμενικού Σώματος. Πρόκειται για τέσσερις αλλοδαπούς και πέντε Έλληνες που ήταν εγκλωβισμένοι στην παραλία όπου έφτασε η φωτιά. Όλοι τους μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Πλωμαρίου, ενώ μία από τους διασωθέντες μεταφέρθηκε προληπτικά στο Κέντρο Υγείας Πλωμαρίου.

Ένας πυροσβέστης μεταφέρθηκε με αναπνευστικά προβλήματα στο νοσοκομείο.

Διαβάστε επίσης:

Θήβα: Φρικιαστικό ατύχημα – Τρένο ακρωτηρίασε 45χρονο

Λασίθι: Έπεσε τουριστικό αερόστατο – Δύο τραυματίες

Ρόδος: Τουρίστες ξήλωσαν σημαία 28 τετραγωνικών από μεσαιωνικό φρούριο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 11:08