search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 21:58
MENU CLOSE

Στη Βρετανία ο επόμενος διαγωνισμός της Eurovision

25.07.2022 17:04
eurovision – Oukrania98-new

Η ουκρανική Kalush Orchestra κέρδισε τον φετινό Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, αλλά για ευνόητους λόγους ο επόμενος διαγωνισμός είναι αδύνατο να διεξαχθεί στη νικήτρια χώρα.

Ο διαγωνισμός για το 2023 θα φιλοξενηθεί στη Βρετανία, για λογαριασμό της Ουκρανίας και ήδη έχει αρχίσει η έρευνα για να βρεθεί η πόλη όπου θα γίνει.

Ο γενικός διευθυντής του BBC, Τιμ Ντέιβι έγραψε στο Twitter: «Είναι πραγματικά πολύ κρίμα που οι συνάδελφοι και φίλοι στην Ουκρανία δεν θα μπορέσουν να φιλοξενήσουν τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision για το 2023. Μας ζητήθηκε να φιλοξενήσουμε τον μεγαλύτερο και πιο  περίπλοκο μουσικό διαγωνισμό στον κόσμο και αυτό είναι μεγάλη τιμή».

«Το BBC δεσμεύεται να οργανώσει τον διαγωνισμό  έτσι ώστε να αντανακλά την ουκρανική κουλτούρα, παράλληλα με την ανάδειξη της πολυμορφίας της βρετανικής μουσικής και δημιουργικότητας», πρόσθεσε ο Τιμ Ντέιβι.

«Είμαστε ευγνώμονες στους εταίρους μας στο BBC που δείχνουν την αλληλεγγύη τους σε μας», δήλωσε ο Μίκολα Τσερνοτίτσκι, επικεφαλής της δημόσιας τηλεόρασης της Ουκρανίας.

Το BBC θα αρχίσει τώρα τη διαδικασία για την εξεύρεση της πόλης που θα φιλοξενήσει τον διαγωνισμό, «για την πραγματοποίηση ενός από τα σημαντικότερα γεγονότα που προγραμματίζονται στη Βρετανία το 2023», όπως ανακοίνωσε το BBC, που θα συνεργαστεί με την EBU – την πανευρωπαϊκή τηλεοπτική ένωση- για τη διανομή του τηλεοπτικού σήματος σε όλη την Ευρώπη.

Η Ουκρανία κέρδισε τον Διαγωνισμό της Eurovision με το τραγούδι Stephania και ως είθισται θα  έπρεπε ο επόμενος διαγωνισμός διεξαχθεί στη νικήτρια χώρα. Όμως ο συνεχιζόμενος πόλεμος δεν επιτρέπει τον προγραμματισμό του διαγωνισμού του 2023 στην Ουκρανία και έτσι καθίσταται αναπόφευκτη η εναλλακτική της Βρετανίας.

Μέχρι στιγμής έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον το Μάντσεστερ και η Γλασκώβη για την Eurovision 2023, αλλά υπάρχουν αρκετές πόλεις στη Βρετανία με κατάλληλες εγκαταστάσεις  και υποδομές, που θα μπορούσαν επίσης να φιλοξενήσουν τον διαγωνισμό.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιές: Η συγκλονιστική φωτογραφία με τον «μαρμαρωμένο» λαγό μπροστά στις φλόγες (Photo)

Γυμνιστής σκότωσε επιδειξία στη Γαλλία

Σοκαριστική επίθεση λευκού καρχαρία σε δύτη (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 21:57