search
ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 15:00
MENU CLOSE

Τσίπρας: «Είναι πολλά τα λεφτά για να μας δίνουν και λογαριασμό» – Τι απαντά το ΠΑΣΟΚ για το Ταμείο Ανάκαμψης

25.07.2022 19:35
tsipras_sev_new

Επανέρχεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στο ζήτημα που έχει θέσει για διαφάνεια στη διαχείριση των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα.

Νωρίτερα, το θέμα τέθηκε στη Βουλή με τη ΝΔ να απορρίπτει την πρόταση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης (οπότε η πρόταση δεν οδηγείται καν στην Ολομέλεια για ψηφοφορία).

Όπως αναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας στην ανάρτησή του, «Στις 15/3 πρότεινα σύσταση Επιτροπής Ελέγχου της κατανομής των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης. 4 μήνες μετά την απέρριψαν και τυπικά. Είναι πολλά τα λεφτά για να μας δίνουν και λογαριασμό… Να γιατί ο ΠΘ δεν κάνει πρόωρες εκλογές παρότι ξέρει ότι την άνοιξη κινδυνεύει με συντριβή».

Ταυτόχρονα, όπως σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ σε ανακοίνωσή του, «Καλούμε τα κόμματα του προοδευτικού χώρου να στηρίξουν την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα, βάσει του άρθρου 118 του Κανονισμού της Βουλή, για  τροποποίηση του Κανονισμού της Βουλής με την προσθήκη σχετικής διάταξης στο άρθρο 44 που θα προβλέπει τη σύσταση “Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Διαβούλευσης και Λογοδοσίας για τον Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και για το ΕΣΠΑ 2021-2027”. Σε μια στιγμή που η Δεξιά επιλέγει ξανά το δρόμο της αδιαφάνειας και της διασπάθισης του δημόσιου χρήματος, είναι καιρός να πάρουν όλοι θέση. Θα στηρίξουν τη διαφάνεια ή θα ανεχτούν την αδιαφάνεια; Θα επιλέξουν το δρόμο της υπευθυνότητας ή των μικροκομματικών σκοπιμοτήτων; Θα προτάξουν το δημόσιο συμφέρον ή θα κλείσουν το μάτι στις λίγες επιχειρηματικές οικογένειες που περιμένουν να μοιραστούν τα κονδύλια»;

Η απάντηση του ΠΑΣΟΚ

«Το ΠΑΣΟΚ επί της αρχής είναι υπέρ της διαφάνειας και της λογοδοσίας. Άλλωστε το opengov είναι μια μεταρρύθμιση δική μας που ας ξέρουν οι πολίτες ότι δεν ψήφισαν ούτε η ΝΔ ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ. Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής και ο Νίκος Ανδρουλάκης ζήτησαν ήδη από τις αρχές της χρονιάς την σύσταση οργάνου ελέγχου και διαφάνειας των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Σε αυτό το πλαίσιο στη Διάσκεψη των Προέδρων συμφωνήσαμε με την πρόταση που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Δυστυχώς όμως όσοι σήμερα κόπτονται για την διαφάνεια, λίγες μέρες νωρίτερα προτιμούσαν deal κορυφής με τη ΝΔ για να διορίσουν μέλος του ΑΣΕΠ, κομματικό τους στέλεχος .Η διαφάνεια δεν είναι σημαία ευκαιρίας αλλά θέση αρχής διαχρονικά», καταλήγει το ΠΑΣΟΚ.

Διαβάστε επίσης:

Πρόταση Μητσοτάκη στην Ε.Ε για μείωση κατανάλωσης φυσικού αερίου στη βιομηχανία έναντι αποζημίωσης

Φίλης κατά Σακελλαροπούλου: Η ΠτΔ προσδίδει και πάλι στον ρόλο της ιδεολογική χροιά

Νάσος Ηλιόπουλος: Ο κ. Οικονόμου ξεπέρασε κάθε όριο χυδαίας παραπληροφόρησης

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 14:57