Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Ένα πεντανόστιμος ελληνικός μεζές με χοιρινό, μανιτάρια και πιπεριές που μπορεί να μαγειρευτεί σε μαντεμένιο σκεύος εξ ολοκλήρου ή να σοταριστεί σε τηγάνι και να τελειώσει σε πήλινο στο φούρνο.
Αρχικά, κόψτε το χοιρινό σε μπουκίτσες καθαρίστε και κόψτε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές και τα μανιτάρια σε φέτες. Αφήστε τα στην άκρη, τρίψτε την ντομάτα στον τρίφτη και διαλύστε τον πελτέ στο νερό της συνταγής.
Ζεστάνετε το λάδι σε ένα σκεύος που μπαίνει στο φούρνο ή σε ένα τηγάνι και σοτάρετε το χοιρινό, τηγανίζοντάς το μέχρι να ροδίσει. Ανακατεύοντας περιοδικά, μόλις εξατμιστούν τα υγρά από το κρέας, προσθέστε τις πιπεριές και μαγειρέψτε για 1-2 λεπτά.
Στη συνέχεια βάλτε τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια και συνεχίστε το τσιγάρισμα, αναδεύοντας συνεχώς. Βάλτε τέλος και την καυτερή πιπερίτσα, αν χρησιμοποιήσετε. Συνεχίστε ρίχνοντας το κρασί και περιμένετε περίπου ένα λεπτό μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέστε τις τριμμένες ντομάτες, τον πελτέ που έχετε διαλύσει στο νερό και αλατοπιπερώστε. Αφήστε να πάρει μια βράση το φαγητό και μεταφέρετέ το (να είναι το κατάλληλο σκεύος) στο φούρνο ή βάλτε το σε πήλινο.
Ψήστε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C μέχρι να μαλακώσει πολύ καλά το κρέας και να λιώνει. Λίγο πριν το τέλος, πασπαλίστε με μαϊντανό και σερβίρετε με ρύζι, πατάτες τηγανητές ή σκέτο με φρέσκο ζυμωτό ψωμί.
Διαβάστε επίσης:
Εύκολα και γρήγορα μάφιν με τα ώριμα βερίκοκα της εποχής
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.