Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Φτιάχνονται στη στιγμή και καταναλώνονται ακόμα πιο γρήγορα από μικρούς και μεγάλους. Ετοιμάζονται με τα ζουμερά και αρωματικά βερίκοκα της εποχής και είναι εξαιρετικά σκέτα ή συνοδευόμενα με μια μπάλα παγωτό βανίλια ή λίγη χτυπημένη σαντιγί.
Αρχικά, πλύντε καλά, αφαιρέστε τα κουκούτσια και τεμαχίστε τα βερίκοκα. Αφήστε τα στην άκρη, βουτυρώστε ελαφρά μια φόρμα με 12 θήκες για μάφιν και προθερμάνετε το φούρνο στους 180ο C στις αντιστάσεις ή στους 160ο C στον αέρα . Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμείξτε το αλεύρι με το μπέικιν και συνεχίστε προσθέτοντας όλα τα υλικά για τη ζύμη εκτός από τα βερίκοκα και τα αμύγδαλα. Προσοχή, η ζάχαρη στη ζύμη να είναι 150 γραμμάρια. Χτυπήστε τα για 2 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα με το μίξερ, μέχρι το μίγμα να αφρατέψει.
Με μια σπάτουλα ανακατέψτε στη ζύμη τα 2/3 από τα τεμαχισμένα βερίκοκα και μοιράστε την με ένα σκουπ παγωτού ή μια κουτάλα αντίστοιχα σε 12 φορμάκια για μάφιν. Τοποθετήστε στην επιφάνειά τους τα υπόλοιπα βερίκοκα που έχουν μείνει, πασπαλίστε με τα ασπρισμένα αμύγδαλα και το υπόλοιπο ζάχαρης (δηλαδή τα 30 γραμμάρια). Ψήστε τα για περίπου 25 λεπτά.
Μόλις είναι έτοιμα αφήστε τα σε μια σχάρα να κρυώσουν, ξεφορμάρετέ τα προσεκτικά και σερβίρετέ τα με φρέσκια χτυπημένη σαντιγί στο πλάι ή μια μπάλα παγωτό βανίλια.
Διαβάστε επίσης:
Συκώτι τηγανιά με κρεμμύδια και πιπεριές
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.