Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Ένας υπέροχος μεζές με όλα τα θρεπτικά συστατικά και τις βιταμίνες του μοσχαρίσιου συκωτιού, που ετοιμάζεται γρήγορα και εύκολα. Είναι χορταστικός και αποτελεί μια οικονομική πρόταση που θα ικανοποιήσει μικρούς και μεγάλους ουρανίσκους.
800 γραμμάρια συκώτι μοσχαρίσιο
2 ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
1 φρέσκο κρεμμυδάκι (προαιρετικά)
3 πιπεριές (πράσινη, κόκκινη, κίτρινη
½ φλιτζάνι κονιάκ ή λευκό ξηρό κρασί
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλατοπίπερο κατά βούληση
Για το σερβίρισμα
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Φρεσκοστυμμένο χυμό από ½ λεμόνι (προαιρετικά)
Αρχικά κόψτε το συκώτι κάθετα σε λωρίδες. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, ζεστάνετε μια κουταλιά ελαιόλαδο και σοτάρετε το συκώτι σε δυνατή φωτιά για 5-6 λεπτά. Αλατοπιπερώστε, αφαιρέστε το από το τηγάνι και αφήστε το στην άκρη σε ένα μπολ. Βάλτε ξανά το ίδιο σκεύος σε δυνατή φωτιά, με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το βούτυρο και σοτάρετε τα κρεμμύδια, μαζί με το φρέσκο κρεμμυδάκι και τις πιπεριές, για 2-3 λεπτά περίπου. Σβήστε με το λευκό κρασί και αφήστε το μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Μεταφέρετε το συκώτι στο τηγάνι και συνεχίστε το μαγείρεμα, μέχρι να ψηθεί καλά και να δέσει η σάλτσα. Όταν είναι έτοιμα όλα πασπαλίστε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό ανακατέψτε ελαφρά και σερβίρετε αμέσως με λίγο φρεσκοστυμμένο λεμόνι, αν επιθυμείτε. Συνοδέψτε με τηγανιτές πατάτες, ρύζι ή σπιτικό πουρέ.
Συμβουλή
Διαβάστε επίσης:
Παραδοσιακή συνταγή γιαουρτίνης
Εύκολες φλωρεντίνες με κορν φλέικς, για καλοκαιρινούς συνδυασμούς
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.