search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 10:24
MENU CLOSE

Συκώτι τηγανιά με κρεμμύδια και πιπεριές

16.07.2022 06:30
Beef-Liver-and-Onion-Recipe-Cover-1200×675-cropped

Ένας υπέροχος μεζές με όλα τα θρεπτικά συστατικά και τις βιταμίνες του μοσχαρίσιου συκωτιού, που ετοιμάζεται γρήγορα και εύκολα. Είναι χορταστικός και αποτελεί μια οικονομική πρόταση που θα ικανοποιήσει μικρούς και μεγάλους ουρανίσκους.

Υλικά για τη Συνταγή

800 γραμμάρια συκώτι μοσχαρίσιο
2 ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες

1 φρέσκο κρεμμυδάκι (προαιρετικά)
3 πιπεριές (πράσινη, κόκκινη, κίτρινη
½ φλιτζάνι κονιάκ ή λευκό ξηρό κρασί
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Αλατοπίπερο κατά βούληση

Για το σερβίρισμα

2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Φρεσκοστυμμένο χυμό από ½ λεμόνι (προαιρετικά)

Εκτέλεση


Αρχικά κόψτε το συκώτι κάθετα σε λωρίδες. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, ζεστάνετε μια κουταλιά ελαιόλαδο και σοτάρετε το συκώτι σε δυνατή φωτιά για 5-6 λεπτά. Αλατοπιπερώστε, αφαιρέστε το από το τηγάνι και αφήστε το στην άκρη σε ένα μπολ. Βάλτε ξανά το ίδιο σκεύος σε δυνατή φωτιά, με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το βούτυρο και σοτάρετε τα κρεμμύδια, μαζί με το φρέσκο κρεμμυδάκι και τις πιπεριές, για 2-3 λεπτά περίπου. Σβήστε με το λευκό κρασί και αφήστε το μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Μεταφέρετε το συκώτι στο τηγάνι και συνεχίστε το μαγείρεμα, μέχρι να ψηθεί καλά και να δέσει η σάλτσα. Όταν είναι έτοιμα όλα πασπαλίστε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό ανακατέψτε ελαφρά και σερβίρετε αμέσως με λίγο φρεσκοστυμμένο λεμόνι, αν επιθυμείτε. Συνοδέψτε με τηγανιτές πατάτες, ρύζι ή σπιτικό πουρέ.

Συμβουλή

  • Για να γίνει το συκώτι πιο τρυφερό και να αποβάλει τις μυρωδιές αίματος, μπορείτε να το κόψετε σε λωρίδες και να το μουλιάσετε μέσα σε γάλα για περίπου 3-4 ώρες.
  • Το μυστικό στο σωστό ψήσιμο του συκωτιού ώστε να είναι τρυφερό και νόστιμο είναι να το αφήσετε ροζέ εσωτερικά και να μην το παραψήσετε, γιατί μετά θα σκληρύνει.

Διαβάστε επίσης:

Παραδοσιακή συνταγή γιαουρτίνης

Ταϊλανδέζικο ρύζι με ανανά

Εύκολες φλωρεντίνες με κορν φλέικς, για καλοκαιρινούς συνδυασμούς

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 10:17