search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 16:48
MENU CLOSE

Δροσιστική γρανίτα πεπόνι

19.07.2022 06:00
granita-al-melone

Ετοιμάζεται εύκολα και γρήγορα, χωρίς τη χρήση παγωτομηχανής και ταιριάζει σε κάθε περίσταση.

Είναι ελαφριά, νόστιμη και υγιεινή, για όλη την οικογένεια, μπορεί να σερβιριστεί σαν επιδόρπιο μετά το γεύμα ή το δείπνο αλλά και σαν δροσιστικό ενδιάμεσο σνακ.

Υλικά για τη Συνταγή

1 πεπόνι (περίπου 600 γραμμάρια καθαρό βάρος)

150 γραμμάρια ζάχαρη

150 ml νερό

Εκτέλεση

Αρχικά, ετοιμάστε ένα σιρόπι, βάζοντας το νερό με τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι και βράζοντάς τα για λίγα λεπτά, μέχρι να διαλυθεί καλά η ζάχαρη και να δέσει λίγο. Στη συνέχεια κόψτε το πεπόνι στη μέση και αφαιρέστε τους σπόρους. Κόψτε τη σάρκα σε κομμάτια και αν θέλετε αφήστε το ¼ του συνόλου στην άκρη για την διακόσμηση της γρανίτας στο τέλος. Βάλτε τα ¾ του πεπονιού σε έναν επεξεργαστή (μπλέντερ), μαζί με το σιρόπι που στο μεταξύ έχει κρυώσει εντελώς. Χτυπήστε τα καλά, μέχρι να έχετε μια ομοιόμορφη κρέμα και τοποθετήστε το μίγμα σε ένα μπολ κατάψυξης, κατά προτίμηση μεταλλικό. Βάλτε διάσπαρτα, αν επιθυμείτε, τα κομμάτια πεπονιού που έχετε κρατήσει στην άκρη και τοποθετήστε το μπολ στην κατάψυξη για 2-3 ώρες, ανακατεύοντας το με ένα πιρούνι κάθε 20 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμη η γρανίτα, βγάλτε την 5 λεπτά πριν το σερβίρισμα, αφρατέψτε την με ένα κουτάλι και απολαύστε!!!

Συμβουλή

Για πιο εντυπωσιακή παρουσίαση μπορείτε να σερβίρετε τη γρανίτα μέσα στη φλούδα του πεπονιού που έχετε σκάψει προσεκτικά με ένα κουτάλι και την έχετε τοποθετήσει κι αυτήν στην κατάψυξη.

Διαβάστε επίσης:

Συκώτι τηγανιά με κρεμμύδια και πιπεριές

Παραδοσιακή συνταγή γιαουρτίνης

Ταϊλανδέζικο ρύζι με ανανά

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 16:46