search
ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 17:11
MENU CLOSE

Predator: Επιχείρηση φίμωσης για την υπόθεση των παρακολουθήσεων καταγγέλλει ο Καμίνης

26.07.2022 15:35
VOULI NEW

Για σκάνδαλο έκανε λόγο ο Γιώργος Καμίνης μιλώντας από το βήμα της Βουλής, αναφερόμενος στην υπόθεση παρακολουθήσεων δημοσιογράφων, όπως ο Θανάσης Κουκάκης, αλλά και της απόπειρας παγίδευσης και παρακολούθησης του κινητού ενός πολιτικού αρχηγού, του Νίκου Ανδρουλάκη.

Ο κ. Καμίνης υπογράμμισε ότι όταν ο κ. Κουκάκης ζήτησε στοιχεία από την ΑΑΔΕ που θα έπρεπε να του παρασχεθούν, ήρθε η κυβέρνηση με τροπολογία και όρισε ότι η ΑΔΑΕ δεν υποχρεούται να δώσει καμία πληροφορία, αν η παρακολούθηση του τηλεφώνου του έγινε  για λόγους εθνικής ασφάλειας. Και η διάταξη αυτή ψηφίστηκε αναδρομικά.

«Η μεθόδευση έγινε για να μην πληροφορήσει η ΑΔΑΕ τον κ Κουκάκη. Καταλαβαίνετε πώς συνδέονται όλα αυτά», είπε απευθυνόμενος προς τον παριστάμενο Υπουργό Τάκη Θεοδωρικάκο. 

Ο ίδιος, πάντως, ξεκαθάρισε ότι η αρμοδιότητα δεν εμπίπτει στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη αλλά στον ίδιο τον πρωθυπουργό.

«Το σκάνδαλο παραμένει γιατί η ΕΥΠ υπάγεται απ ευθείας στον πρωθυπουργό. Εμείς θα δώσουμε συνέχεια», είπε και επισήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ θα εξαντλήσει κάθε νόμιμο μέσο που έχει στη διάθεσή του. Σύμφωνα με τον κ. Καμίνη οι διαβεβαιώσεις της κυβέρνηση ότι το συγκεκριμένο λογισμικό δεν το έχει αγοράσει η ΕΥΠ «δεν μας καθησυχάζει. Αναλογιζόμενος την χοντροκομμένη μεθόδευση της κυβέρνησης (σσ. για τον κ. Κουκάκη) δεν θεωρώ διόλου απίθανο οι παρακολουθήσεις των τηλεφώνων να γίνεται με outsourcing».

«Η Δικαιοσύνη να διερευνήσει την υπόθεση»

Τη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου για τη μηνυτήρια αναφορά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη, επανέλαβε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας πριν λίγο στην Ολομέλεια και λίγο προτού διακόψει την ομιλία του, επειδή αισθάνθηκε αδιαθεσία.

«Η Δικαιοσύνη οφείλει να διερευνήσει πλήρως αυτή την υπόθεση. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι κάθε δημόσια Αρχή της χώρας μας θα διευκολύνει, με την παροχή πληροφόρησης, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της», είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και προσέθεσε: «Δεν πιστεύω ότι δεν υπάρχει καμία πολιτική δύναμη σε αυτή τη χώρα, κανένας εκπρόσωπος κόμματος και κανένας πολίτη που να μην θεωρεί αυτονόητο και δεδομένο ότι υπάρχει απόρρητο των επικοινωνιών».

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης σε Φον Ντερ Λάιεν: Να δημιουργηθεί πανευρωπαϊκός μηχανισμός αποζημίωσης για τις περικοπές στο αέριο

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ο καβγάς για το Ταμείο Ανάκαμψης και η σύνδεση με το ναυάγιο των πρόωρων

Ανδρουλάκης: Μηνυτήρια αναφορά στον Άρειο Πάγο για απόπειρα παρακολούθησης του τηλεφώνου του

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 17:10