search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 10:19
MENU CLOSE

Επιμένει ο Πλεύρης για την καραντίνα Τσίπρα: Δεν χρειάζεται να είσαι έξυπνος για να διαβάσεις τις οδηγίες (Video)

27.07.2022 10:17
Πλεύρης για τον πατέρα του και τον Λαγό: Είναι άδικη η κριτική - Είναι μία αμήχανη στιγμή (Video) - Media

Στο θέμα της παρουσίας του Αλέξη Τσίπρα στο Προεδρικό Μέγαρο χωρίς μάσκα επανήλθε το πρωί της Τετάρτης (27/7) ο Θάνος Πλεύρης.

Ο υπουργός Υγείας επανέλαβε ότι η νέα φάση της πανδημίας προβλέπει πέντε μέρες καραντίνα και πώς αυτό δεν αναιρείται ούτε με αρνητικό τεστ.

Παράλληλα, δεν παράλειψε να απαντήσει με ειρωνικό ύφος στις απαντήσεις που δόθηκαν από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν καταλαβαίνω… Είδα και μια επίθεση στο πρόσωπό μου από τον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, με χαρακτηρισμούς ότι είμαι ακροδεξιό τρολ, τσαρλατάνος αναφέρει χαρακτηριστικά. Κοιτάξτε, τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, τις έχουμε κάνει όσο πιο απλοποιημένες γίνεται, δεν χρειάζονται ιδιαίτερες νοηματικές διαδρομές για να τις διαβάσει κάποιος, πρέπει απλώς να γνωρίζει ανάγνωση. Αν μπείτε στο site του ΕΟΔΥ, οι οδηγίες είναι από τις 30-5-2022 για τον γενικό πληθυσμό», σημείωσε αρχικά ο Θάνος Πλεύρης.

«Δεν είναι συνδεδεμένες με κανένα τεστ. Η λογική είναι με το που νοσήσεις, 5 ημέρες βρίσκεσαι σε καραντίνα χωρίς να μετράει η ημέρα που έγινε το τεστ. Αυτή η καραντίνα δεν “σπάει” από αρνητικό τεστ. Είναι υποχρεωτική καραντίνα. Και τις επόμενες 5 ημέρες πρέπει να φοράς υποχρεωτικά μάσκα. Αυτές είναι οι οδηγίες του ΕΟΔΥ, εάν δεν αρέσουν οι οδηγίες του ΕΟΔΥ, δεν σημαίνει ότι θα τις αλλάξουμε κατά περίπτωση. Οι οδηγίες αυτές δεν τηρήθηκαν. Ας μας πουν με τους οδηγίες που υπάρχουν, πού αναφέρεται ότι αν υπάρξει αρνητικό τεστ, εκτός του χρονικού πλαισίου, ή δεν πρέπει να είσαι καραντίνα ή δεν πρέπει να φοράς μάσκα», πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας.

«Κακώς ο οποιοδήποτε ακολουθεί ένα δικό του πρωτόκολλο που λέει ότι θα κάνω τεστ και θα βγω, δεν συνάδει με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ», κατέληξε.

Υπενθυμίζεται ότι ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, ζήτησε χθες την παραίτησή του Θάνου Πλεύρη, ενώ έδωσε στη δημοσιότητα το αρνητικό μοριακό τεστ του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Διαβάστε επίσης:

Ενέργεια: Η εξαίρεση που πέτυχε η Ελλάδα στη συμφωνία για το φυσικό αέριο (Video)

Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπιν Σαλμάν: Η Ελλάδα ενεργειακή γέφυρα Μέσης Ανατολής- Ευρώπης

Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν σε Μητσοτάκη : Μπορούμε να παρέχουμε στην Ελλάδα πολύ φθηνότερη ενέργεια (Photos/Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 10:18