search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 08:43
MENU CLOSE

Πλεύρης για Τσίπρα: Ήταν στο Προεδρικό χωρίς μάσκα αντί σε καραντίνα – «Είχε αρνητικό PCR» απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ (Videos)

26.07.2022 10:17
plevris_new

Πολιτική κόντρα μεταξύ του Θάνου Πλεύρη και του ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεσπάσει με αφορμή δηλώσεις του υπουργού Υγείας.

Ο Θάνος Πλεύρης, το πρωί της Τρίτης (26/7) εμφανίστηκε στο OPEN, ισχυριζόμενος ότι ο Αλέξης Τσίπρας «έσπασε» την καραντίνα και πήγε το βράδυ της Κυριακής (24/7) στο Προεδρικό Μέγαρο για τη 48η δεξίωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, ενώ τέσσερις ημέρες πριν είχε διαγνωστεί με κορωνοϊό.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με βάση τις οδηγίες του ΕΟΔΥ θα έπρεπε να παραμείνει πέντε ημέρες σε απομόνωση και να κυκλοφορεί με μάσκα για τις επόμενες πέντε ημέρες.

«Μας εγκαλεί η αντιπολίτευση ότι πρέπει να επαναφέρουμε πιο αυστηρά μέτρα και με λύπη μου είδα ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν τήρησε τα μέτρα που προβλέπει ο ΕΟΔΥ. Ο κ. Τσίπρας ενημέρωσε για τη νόσησή του στις 20 Ιουλίου, είπε ότι εν μέσω των πυρκαγιών πληροφορήθηκε ότι έχει κορωνοϊό. Οι οδηγίες του ΕΟΔΥ είναι σαφείς, υπάρχουν πέντε μέρες απομόνωσης και δεν μετρά η πρώτη μέρα», δήλωσε αρχικά ο Θάνος Πλεύρης και πρόσθεσε:

«Ο κ. Τσίπρας βρισκόταν στην 4η ημέρα στις 24 Ιουλίου. Αν δεχτούμε ότι νόσησε την προηγούμενη μέρα, ήταν στην πέμπτη μέρα. Βρέθηκε με μάσκα στις πυρκαγιές και το απόγευμα ήταν χωρίς μάσκα στο Προεδρικό Μέγαρο εν μέσω περιόδου που θα έπρεπε να ήταν σε καταντίνα. Ή αν είχε ολοκληρώσει την καραντίνα θα έπρεπε να κυκλοφορεί με μάσκα».

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ η απάντηση ήρθε με τη δημοσιοποίηση του αρνητικού PCR του Αλέξη Τσίπρα από το περασμένο Σάββατο στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό.

Παρόλα αυτά, ο Θάνος Πλεύρης επανήλθε στο θέμα με ανάρτησή του στο Twitter.

«Για όσους ζητούν αυστηροποίηση των μέτρων ας τηρούν πρώτα αυτά που υπάρχουν. Οδηγίες ΕΟΔΥ για τον γενικό πληθυσμό. Όποιος βγει θετικός παραμονή σε απομόνωση για 5 ημέρες. Η ημέρα λήψης του θετικού τεστ είναι ημέρα 0. Μετά για 5 ημέρες υποχρεωτική χρήση μάσκας ΚΝ», σημειώνει ο υπουργός Υγείας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας είχε γράψει στις 20 Ιουλίου στα κοινωνικά δίκτυα πως ενημερώθηκε ότι νόσησε για δεύτερη φορά από κορωνοϊό.

Διαβάστε επίσης:

Στυλιανίδης για Δαδιά: Δύο τα μέτωπα της φωτιάς – Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες

Μητσοτάκης με νέους και νέες για το ΤΕΚΑ: Είναι μεταρρύθμιση για τη νέα γενιά

Οικονόμου: Ο ΣΥΡΙΖΑ επενδύει στη συκοφαντία και στη λάσπη ενώ η κυβέρνηση επενδύει στην ανάπτυξη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 08:43