search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 06:06
MENU CLOSE

Γλυκιά πατσαβουρόπιτα πλισέ

27.07.2022 06:00
patsavoyropita-new

Τραγανά φύλλα κρούστας τσαλακωμένα σε πλισέ σχήμα, περιχυμένα με απλή κρέμα βανίλιας και σιρόπι αρωματισμένο με ροδόνερο. Ένα πανεύκολο επιδόρπιο ακόμα και για αρχάριους με υπέροχη γεύση που συνδυάζει τραγανό εξωτερικό και κρεμώδη υφή στο εσωτερικό του.

Υλικά για τη Συνταγή

1 συσκευασία φύλλο κρούστας (450 γραμμάρια), ξεπαγωμένο

1 φλιτζάνι βούτυρο, λιωμένο

Για την κρέμα

1 φλιτζάνι γάλα, πλήρες

2 μεγάλα αυγά

¾ φλιτζανιού ζάχαρη

2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Για το σιρόπι

1 φλιτζάνι ζάχαρη

½ φλιτζάνι νερό

2 κουταλάκια του γλυκού ροδόνερο

½ κουταλάκι του γλυκού σαφράν (προαιρετικά)

Για διακόσμηση

¼ φλίτζανιού φιστίκια Αιγίνης, χοντροκομμένα

Εκτέλεση

Ξεπαγώστε το φύλλο κρούστας σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία και προθερμάνετε το φούρνο στους 180ο C. Βουτυρώστε ελαφρά ένα ταψί 22 Χ 32 εκατοστών περίπου και αφήστε το στην άκρη. Πάρτε 2 φύλλα κρούστας μαζί, τσαλακώστε τα σαν ακορντεόν από την στενότερη μεριά τους και τοποθετήστε τα στην φαρδύτερη μεριά του ταψιού. Επαναλάβετε το ίδιο με τα υπόλοιπα φύλλα και συνεχίστε να βάζετε το κάθε πλισέ ζεύγος δίπλα στο άλλο, μέχρι να καλυφθεί όλο τα ταψί. Ψήστε τα στον προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά και παράλληλα λιώστε το βούτυρο της συνταγής σε ένα κατσαρολάκι. Βγάλτε το ταψί από το φούρνο και περιχύστε ομοιόμορφα το λιωμένο βούτυρο πάνω από τα τσαλακωμένα και ψημένα φύλλα. Ξαναβάλτε το στο φούρνο και ψήστε για άλλα 10 λεπτά. Παράλληλα ετοιμάστε την κρέμα βάζοντας όλα τα υλικά σε ένα μπολ ανάμειξης και χτυπώντας τα με ένα σύρμα (αυγοδάρτη) μέχρι να έχετε ένα ομοιόμορφο μίγμα. Βγάλτε το ταψί από τον φούρνο και περιχύστε ομοιόμορφα με την κρέμα προσέχοντας να κατανεμηθεί ομοιόμορφα και στα πλαϊνά του σκεύους. Ψήστε για 35 – 40 λεπτά μέχρι να ροδίσει όμορφα η επιφάνεια του γλυκού. Εντωμεταξύ βάλτε σε ένα κατσαρολάκι το νερό, τη ζάχαρη και το σαφράν και βράστε τα σε μέτρια φωτιά για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να πήξει το σιρόπι. Σβήστε τη φωτιά, ρίξτε το ροδόνερο και αφήστε το να κρυώσει. Μόλις βγάλετε το ταψί με το γλυκό από το φούρνο, περιχύστε με το σιρόπι όλο το φύλλο, πασπαλίστε με τα κομμένα φιστίκια ή οτιδήποτε άλλο επιθυμείτε και σερβίρετε την πίτα χλιαρή. Κόψτε σε κομμάτια και απολαύστε!!!

Διαβάστε επίσης:

Χοιρινή τηγανιά με λαχανικά στο πήλινο

Αφράτο κέικ μήλου με νουτέλα

Τραγανές τηγανητές μπάμιες

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01