search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 12:11
MENU CLOSE

Βαρουφάκης: Παρακολουθούσαν και το δικό μου κινητό – Θλιβερή πρακτική, τη γνωρίζω καλά

27.07.2022 15:20
varoufakis1322_new

Λίγες ώρες μετά την αποκάλυψη πως υπήρξε απόπειρα υποκλοπής του κινητού του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη, ο Γιάνης Βαρουφάκης μοιράζεται μια παρόμοια ιστορία με ανάρτησή του στο Facebook.

Όπως αναφέρει ο κ. Βαρουφάκης, διαθέτει αποδεικτικά στοιχεία «πέραν αμφισβήτησης» ότι το 2015, κι εν μέσω συμμετοχής του σε κρίσιμα Eurogroup, το κινητό του είχε πέσει θύμα του ίδιου λογισμικού.

«Πράγματι, τέτοιες καταγγελίες παρακολουθήσεων απαιτούν απάντηση από επίσημα χείλη. Είναι μια θλιβερή πρακτική που την γνωρίζω καλύτερα απ’ όσο θα ήθελα. [Όπως έχω δηλώσει δημόσια, τα αποδεικτικά στοιχεία παρακολούθησης του δικού μου τηλεφώνου είναι πέραν αμφισβήτησης.]

Η καταγγελία ενός πολιτικού αρχηγού για απόπειρα παρακολούθησης του κινητού του εγείρει σοβαρές ανησυχίες και η Κυβέρνηση οφείλει να δώσει εξηγήσεις. Αντίστοιχες καταγγελίες έχουν υπάρξει στο παρελθόν και από το ΚΚΕ και δεν έχει υπάρξει ακόμα κάποια απάντηση από την Πολιτεία.

Το ΜέΡΑ25 έχει καταθέσει σχετική τροπολογία στο παρελθόν για την απαγόρευση προμήθειας, εμπορείας και εγκατάστασης λογισμικών κατασκοπείας πληροφοριακών συστημάτων, την οποία καλούμε την Κυβέρνηση να κάνει δεκτή και τα κόμματα της Αντιπολίτευσης να την στηρίξουν».

Διαβάστε επίσης:

Παπαδημητρίου για καταγγελία Ανδρουλάκη: «Κύριοι παρακολουθούνται πολλοί, να προσέχετε» (Video)

Επιμένει ο Πλεύρης για την καραντίνα Τσίπρα: Δεν χρειάζεται να είσαι έξυπνος για να διαβάσεις τις οδηγίες (Video)

Ενέργεια: Η εξαίρεση που πέτυχε η Ελλάδα στη συμφωνία για το φυσικό αέριο (Video)


google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 12:06