search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 09:28
MENU CLOSE

Φωτιά στη Δαδιά: Μαίνεται για 8η μέρα (Video)

28.07.2022 08:09
fotia_dadia_new

Συνεχίζει να καίει για όγδοη ημέρα η φωτιά στη Δαδιά του Έβρου, αν και υπάρχει αισιοδοξία για το μεγάλο μέτωπο της πυρκαγιάς που πλέον περιορίζεται στα νότια και νοτιοδυτικά του δάσους,

Σημειώνεται πως η φωτιά που εδώ και λίγα 24ωρα έχει απομακρυνθεί από τα χωριά του Έβρου παρουσιάζει βελτιωμένη εικόνα.

Ωστόσο, πυροσβέστες και πολίτες δεν έχουν καταφέρει ακόμα να την περιορίσουν, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έχουν γίνει στάχτη περισσότερα από 40.000 στρέμματα γης.

Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν πως σήμερα Πέμπτη (27.7) και αύριο Παρασκευή οι πυρομετεωρολογικές συνθήκες θα είναι επικίνδυνες, καθώς τόσο η έλλειψη υγρασίας και οι υψηλές θερμοκρασίες όσο και οι ισχυροί άνεμοι δημιουργούν έναν εκρηκτικό συνδυασμό για την εξάπλωση πυρκαγιών.

Αυτός είναι ακόμα ένας λόγος που οι πυροσβέστες προσπαθούν να περιορίσουν την φωτιά που έχει καταστρέψει το «προστατευόμενο» δάσος της Δαδιάς.

H φωτιά έχει καταστρέψει χιλιάδες στρέμματα γης σύμφωνα με όσα είπε στο evros24.gr ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς και συνεχίζει να καίει.

Από σήμερα αναμένονται στην περιοχή άνεμοι που θα ξεπεράσουν τα 5 μποφόρ και αν η πυρκαγιά που μέχρι στιγμής έχει κάνει στάχτη 40.000 στρέμματα δεν ελεγχθεί, τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα.

Διαβάστε επίσης

Σίφνος: Μυστήριο με τον αιφνίδιο θάνατο του 23χρονου (Video)

Δυστύχημα στα Σπάτα: «Εφαρμόστηκαν όλοι οι κανόνες ασφαλείας»- Η ανακοίνωση της εταιρείας που ανήκει το ελικόπτερο

Στάθης Δρογώσης: Το «χάος της άφιξης» με πλοίο από τη Νάξο – «200 άτομα στριμωγμένα και χωρίς μάσκες»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 09:24