search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 08:02
MENU CLOSE

Κινεζικός Πύραυλος: Συνετρίβη στον Ινδικό ωκεανό

30.07.2022 23:20
pirablos

Αίσιο τέλος στο θρίλερ με τον κινέζικο πύραυλο που βρισκόταν σε ανεξέλεγκτη κάθοδο προς την ατμόσφαιρα της Γης, τα συντρίμμια του οποίου έπεσαν τελικά στον Ινδικό Ωκεανό, με την Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία.

Ο πύραυλος Long March 5B βάρους 23 τόνων που μετέφερε την εργαστηριακή μονάδα Wentian, απογειώθηκε από το νησί Χαϊνάν στις 2:22 μ.μ. τοπική ώρα, την Κυριακή 24 Ιουλίου, και η μονάδα προσδέθηκε με επιτυχία στο τροχιακό φυλάκιο της Κίνας.

Η ανεξέλεγκτη κάθοδος σηματοδότησε την τρίτη φορά που η Κίνα κατηγορείται ότι δεν χειρίζεται σωστά τα διαστημικά της σκουπίδια.

Η κυβέρνηση της Κίνας δήλωσε την Τετάρτη ότι η επανείσοδος του πυραύλου θα ενέχει μικρό κίνδυνο για οποιονδήποτε στο έδαφος, επειδή πιθανότατα θα προσγειωθεί στη θάλασσα. Ο πύραυλος δεν διέθετε το καθιερωμένο σύστημα ελέγχου, που δίνει την δυνατότητα σε κάποιον, να δώσει μια προκαθορισμένη πορεία πρόσκρουσης.

Διαβάστε επίσης:

Σοκαριστική ιστορία στη Βραζιλία: Άνδρας κρατούσε τη γυναίκα και τα δυο παιδιά του φυλακισμένους για 17 χρόνια! (Video)

Τζο Μπάιντεν: Θετικός και πάλι στον κορωνοϊό

Τζούλια Αλεξανδράτου: «Είναι η τρίτη μου εγκυμοσύνη – Δεν ξέρετε τίποτα για τη ζωή μου» (Photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 07:55