search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 10:10
MENU CLOSE

Νέα πρόκληση Ακάρ για το Αιγαίο – Πυρά σε Μητσοτάκη και Δένδια (Video)

01.08.2022 17:53
Akar98-new

Πυρά κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια εξαπέλυσε ο Χουλουσί Ακάρ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Anadolu.

O Τούρκος υπουργός Άμυνας επέμεινε στην αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του ανατολικού Αιγαίου και απείλησε την Ελλάδα ώστε «να μην επιχειρήσει νέες περιπέτειες, διότι θα οδηγήσουν σε νέες απογοητεύσεις». Επιπλέον, ο Ακάρ επιθέτηκε κατά του Έλληνα Πρωθυπουργού αλλά και του Ν. Δένδια, αναφέροντας ειδικότερα ότι θυσιάζουν τον διάλογο για προσωπικό τους όφελος.

Δεν προσέρχονται στο τραπέζι του διαλόγου που τους περιμένουμε εδώ και δύο χρόνια, είπε ο Ακάρ και συνέχισε «Μας κατηγορούν για νέο οθωμανισμό, δεν υπάρχει κάτι τέτοιο».

Η Τουρκία, είπε ο Ακάρ, «δεν αποτελεί απειλή για τους συμμάχους της. Ας επικρατήσει η ειρήνη και η σταθερότητα, ας κάνουμε το Αιγαίο πέλαγος, θάλασσα ειρήνης ας το αναπτύξουμε».

Ταυτόχρονα, όπως αποκάλυψε ο ίδιος, στις 15 Αυγούστου η Τουρκία αρχίζει συνομιλίες με τις ΗΠΑ για τα F-16.

Διαβάστε επίσης:

Politico: H Γερμανία συγκρούεται με την Τουρκία

H Πελόζι θα επισκεφθεί την Ταϊβάν παρά τις προειδοποιήσεις – Φόβοι για την ασφάλειά της

Σερβία – Κόσοβο: Ψυχραιμία συστήνει η Ευρωπαϊκή Ένωση

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 10:10