search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 06:33
MENU CLOSE

Έρευνα για το Predator ζητάει το ΠΑΣΟΚ

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2241
04/08/2022
05.08.2022 06:00
androulakis nikos

Η απόπειρα παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη με το σύστημα Predator θα είναι το βασικό θέμα στην ατζέντα του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής όλο το επόμενο διάστημα. Οι εξελίξεις στην υπόθεση θα είναι συνεχείς καθώς ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ θα βάζει με τις καθημερινές παρεμβάσεις του διλήμματα, ενώ το μέτωπο με την κυβέρνηση θα είναι έντονο.

Την ίδια ώρα στη Χαριλάου Τρικούπη δεν θέλουν να ταυτιστούν με τη ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα, καθώς ήδη βλέπουν τις κινήσεις του Μεγάρου Μαξίμου με τις οποίες γίνεται προσπάθεια να δοθεί η εικόνα πως «ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ βρίσκονται σε σύμπλευση».

«Υπόθεση δημοκρατίας»

Ο Ανδρουλάκης από την Κρήτη, όπου βρίσκεται, είπε για την υπόθεση της παρακολούθησής του ότι «είναι ζήτημα δημοκρατίας το να μην μπορεί κανείς, ούτε κράτος ούτε ολιγάρχης, να εκβιάσει τον οποιοδήποτε επιχειρηματία, δικαστή ή πολιτικό». Τόσο ο ίδιος όσο και οι συνεργάτες του βλέπουν τάση του Μεγάρου Μαξίμου να υποβαθμίσει το θέμα του ελέγχου του κινητού του.

Στη Χαριλάου Τρικούπη θεωρούν ότι μέσα στον Αύγουστο αλλά και μέχρι να ανοίξει η Βουλή η κυβέρνηση θα «επιτεθεί» με fake news πάνω σε αυτό το ζήτημα.

«Μου προκαλεί εντύπωση η αγωνία του κ. Μητσοτάκη και του Μαξίμου να υποβαθμίσουν την απόπειρα παγίδευσης του κινητού ενός ευρωβουλευτή, τότε υποψηφίου αρχηγού του τρίτου κοινοβουλευτικού κόμματος και σημερινού προέδρου της παράταξης. Πώς είναι δυνατόν η Νέα Δημοκρατία, τις τελευταίες ώρες, να βομβαρδίζει τον λαό με τόσα fake news για να υποβαθμίσει το θέμα;» είναι το μήνυμα που στέλνει ο Ανδρουλάκης δείχνοντας την εκτίμηση που έχουν στο ΠΑΣΟΚ για το πώς θα κινηθούν στην κυβέρνηση όλο το επόμενο διάστημα.

Ποιος έχει το Predator;

Πάντως οι νομικοί του ΠΑΣΟΚ δεν θα αφήσουν το θέμα του Predator, του συστήματος δηλαδή με το οποίο παραλίγο να γίνει η παρακολούθηση του κινητού του Ανδρουλάκη, να περάσει έτσι. Σε κάθε ευκαιρία θα ρωτούν την κυβέρνηση για το ποιος είναι ο κάτοχος της εφαρμογής στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με έρευνα που έχουν κάνει, η τιμή του λογισμικού είναι στα 14 εκατομμύρια ευρώ. Όπως σημειώνουν, λόγω κόστους αλλά και λόγω απορρήτου «δεν μπορεί ο καθένας να το χρησιμοποιήσει και να στήσει παγίδες». Υπενθυμίζεται ότι έχουν ελεγχθεί 250 κινητά ευρωβουλευτών και δεκάδες κινητά συνεργατών τους και σε κανένα δεν βρέθηκε κάποιο ίχνος, παρά μόνο σε αυτό του Ανδρουλάκη.

Αυτό θα τονίζεται συνεχώς διότι τόσο οι καταγγελίες της Εύας Καϊλή όσο και της Μαρίας Σπυράκη είναι τελείως άσχετες με αυτήν του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Στο πλαίσιο της έρευνας που θέλουν να κάνουν στο κόμμα, θα ζητούν από την ΕΥΠ να ξεκαθαριστεί όχι αν το χρησιμοποιεί αυτή, αλλά ποιος «το έφερε στην Ελλάδα και το χρησιμοποιεί».

«Επειδή είναι πάνω απ’ όλα θέμα δημοκρατίας και διαφάνειας, θα δώσουμε αγώνα να αποκαλύψουμε ποιος ή ποιοι βρίσκονται πίσω από αυτό» σημειώνουν συνεργάτες του Ανδρουλάκη μιλώντας στο «Π».

Ούτε υπεκφυγή ούτε ακρότητες

Στη Χαριλάου Τρικούπη πρέπει να ακροβατήσουν απέναντι στην τάση υπεκφυγής της κυβέρνησης από τη μία και της «ακραίας ρητορικής» του ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη. Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι ο Ανδρουλάκης, σε ομιλία του στα Χανιά, είπε:

«Μέχρι προχθές ακούγαμε τον κ. Τσίπρα να λέει ότι το ΠΑΣΟΚ τα έχει βρει με τη Νέα Δημοκρατία. Σήμερα ακούμε τον κ. Μητσοτάκη να λέει ότι λόγω του Predator τα έχουμε βρει με τον ΣΥΡΙΖΑ. Μάλλον εύχονται και οι δυο να τα βρούμε με τον αντίπαλό τους για να πιστοποιήσουν ότι είμαστε ένα εργαλείο στα χέρια τους. Τους λέω, λοιπόν, ότι εργαλείο στα χέρια τους δεν είμαστε. Είμαστε το όπλο του ελληνικού λαού που θα γκρεμίσει αυτόν τον φαύλο δικομματισμό, που παράγει διχόνοια και τοξικότητα εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος».

Αναμμένες μηχανές και αλλαγές

Στο ΠΑΣΟΚ αλλάζουν όλα αναφορικά με τα ψηφοδέλτια αλλά και το κυβερνητικό πρόγραμμα του κόμματος. Σε σύσκεψη που έγινε με την ομάδα του προγράμματος πριν από περίπου μία εβδομάδα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε από τους συνεργάτες του μέχρι το τέλος Αυγούστου να είναι έτοιμο το πρόγραμμα του κόμματος. Ζήτησε εγρήγορση μέσα στον Αύγουστο με συνδιασκέψεις και συζητήσεις σε όλη την Ελλάδα.

Είναι κοινό μυστικό πως το ΠΑΣΟΚ περιμένει τη ΔΕΘ για να δείξει ο Ανδρουλάκης όλο τον κορμό του προγράμματος του κόμματος. Όπως έχει σημειώσει το «Ποντίκι» και σε προηγούμενα φύλλα, θα είναι ένα πρόγραμμα το οποίο θα έχει ξεκάθαρο και έντονο ιδεολογικό προσανατολισμό: εργαζόμενοι, μεσαία τάξη, μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Όσον αφορά τα ψηφοδέλτια, τα οποία αναμένονταν να παρουσιαστούν μέσα στο καλοκαίρι, όλα δείχνουν πως οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν τέλη Σεπτέμβρη – αρχές Οκτώβρη.

Τα μηνύματα των ερευνών

Έμπειρο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, σε συνομιλία με το «Π», έλεγε πως το κόμμα είχε στρατηγική εκλογών το φθινόπωρο και γι’ αυτόν τον λόγο οφείλει το επόμενο διάστημα να ανοίξει το σχέδιό του αλλά και να καλεί την κυβέρνηση να πάρει θέση για τα ζητήματα που απασχολούν καθημερινά τους πολίτες. Παράλληλα, στις τελευταίες έρευνες πριν από τα «μπάνια του λαού», στη Χαριλάου Τρικούπη βλέπουν μία κόπωση των πολιτών.

Ωστόσο η υπόθεση της παρακολούθησης αναμένεται να λειτουργήσει θετικά για το ΠΑΣΟΚ. Βέβαια, οι συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη θα προτιμούσαν να μην είναι αυτός ο λόγος που το ΠΑΣΟΚ θα κέντριζε το ενδιαφέρον των πολιτών. Και αυτό γιατί το μήνυμα είναι ξεκάθαρο: «Δεν θα επιτρέψουμε η χώρα να επιστρέψει σε εποχές που μπήκαν με αγώνες στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας».

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Μετωπική με Ν.Δ., στενό μαρκάρισμα σε ΠΑΣΟΚ

Ψάχνοντας θωράκιση μπροστά στην καταιγίδα

Νέο «τσουνάμι» ακρίβειας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33