search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 09:35
MENU CLOSE

Στην Επιτροπή Ανταγωνισμού ο Τσίπρας – Κλιμάκωση και για τις υποκλοπές

05.08.2022 10:00
tsipras-stegi

Άρτι αφιχθείς από τη Λισσαβώνα ξαναμπαίνει στη δράση ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος σήμερα επισκέπτεται την Επιτροπή Ανταγωνισμού με ατζέντα τα θέματα της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας στην ενέργεια και τα βασικά αγαθά και τρόφιμα. Ειδικότερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Επιτροπής Ιωάννη Λιανό, στις 11π.μ.

Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ η ακρίβεια έχει τη σφραγίδα του Μητσοτάκη και αυτό υπογράμμισε χθες με ανάρτησή του στο twitter ο τομεάρχης Ανάπτυξης κι Επενδύσεων Αλέξης Χαρίτσης: «οι διεθνείς τιμές πετρελαίου αποκλιμακώνονται σε προ πολέμου επίπεδα. Εδώ όμως η κυβέρνηση αφήνει την αισχροκέρδεια ανεξέλεγκτη. Αποτέλεσμα; Τιμές καυσίμων σε ιστορικό υψηλό εδώ και μήνες και ακριβότερη τιμή βενζίνης σε όλη την Ευρώπη. Πρόκειται ξεκάθαρα για ακρίβεια Μητσοτάκη».

Στο μεταξύ ψηλά κρατά η Κουμουνδούρου και το θέμα των υποκλοπών μετά και τις νέες αποκαλύψεις της «Εφημερίδας των Συντακτών» που δείχνουν σύνδεση του κακόβουλου λογισμικού Predator με το Μαξίμου καθώς προκύπτουν επιχειρηματικές συναλλαγές του Γενικού Γραμματέα του Πρωθυπουργού (και ανηψιού του) Γρηγόρη Δημητριάδη με την εταιρεία Intellexa η οποία εμπορεύεται το εν λόγω λογισμικό.

Μάλιστα χθες η Κουμουνδούρου έδειξε απευθείας τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον κάλεσε για ακόμα μια φορά να δώσει εξηγήσεις: «Μετά την παραδοχή του επικεφαλής της ΕΥΠ στη Βουλή πως παρακολουθούσαν τον δημοσιογράφο Θανάση Κουκάκη όταν ερευνούσε σκάνδαλα διαφθοράς, τα νέα στοιχεία που αποκαλύπτει η έρευνα της ΕφΣυν και των ReportersUnited δείχνουν πως πίσω από το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων κρύβεται ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης» σημειώνει η σχετική ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου. 

«Το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη τελικά αντί να ακούει και να λύνει τα προβλήματα των πολιτών, φτιάχτηκε για να ακούει τις συνομιλίες τους», τονίζει σκωπτικά η ανακοίνωση. Και καταλήγει: «Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να δώσει εξηγήσεις σε όλα τα αμείλικτα ερωτήματα που προκύπτουν από τη δημοσιογραφική έρευνα σε σχέση με τη δραστηριότητα του Γενικού του Γραμματέα κ. Δημητριάδη».

Από την Κουμουνδούρου επιπλέον, επισημαίνουν ότι ο ΓΓ του Πρωθυπουργού, κ. Δημητριάδης, έχει παράνομα επιχειρηματική δραστηριότητα στον τομέα της ενέργειας, «καταστρατηγώντας τον ίδιο τον νόμο του επιτελικού κράτους που ψήφισε η ΝΔ», καταστρατηγώντας δηλαδή το ασυμβίβαστο του νόμου 4622/2019. Επιπρόσθετα, «προκύπτει ότι όλες οι επιχειρηματικές συναλλαγές του συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με πρόσωπα της εταιρίας Intellexa», δηλαδή της εταιρίας που εμπορεύεται το λογισμικό παρακολούθησης Predator, με το οποίο παρακολουθούνταν ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης και επιχειρήθηκε να παρακολουθηθεί και ο κ. Ανδρουλάκης. Ως εκ τούτου από την Κουμουνδούρου καλούν τον Μητσοτάκη, υπό την ευθύνη του οποίου τελεί η ΕΥΠ, να απαντήσει αν γνώριζε τη δραστηριότητα του ανηψιού του και δη κόντρα στο ασυμβίβαστο του νόμου για επιχειρηματική δραστηριότητα παράλληλα με την άσκηση των καθηκόντων του στο Μαξίμου, αν γνώριζε ότι «σχεδόν όλες οι επιχειρηματικές συνδιαλλαγές του γίνονται με πρόσωπα που συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με την εταιρία που έχει το Predator» και τέλος, ποια ακριβώς είναι η σχέση του κ. Δημητριάδη με τον επιχειρηματία Φέλιξ Μπίτζιο, που διετέλεσε αναπληρωτής διαχειριστής της Intellexa»;

Στην Κουμουνδούρου θεωρούν ότι είναι εκκωφαντική η σιωπή της κυβέρνησης απέναντι σε τόσο κρίσιμα ερωτήματα εξ ου και την κατηγορούν για συγκάλυψη και ομερτά. Οι απαντήσεις ωστόσο θα δοθούν θέλει δεν θέλει ο Μητσοτάκης διαμηνύουν από τον ΣΥΡΙΖΑ. Υπενθυμίζεται ότι στην αρχή της εβδομάδας ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κατρούγκαλος κατέθεσε ερώτηση για το θέμα στον πρωθυπουργό, μέσω της οποίας η Κουμουνδούρου θα επαναφέρει το θέμα στο προσκήνιο μόλις ξανανοίξει η Βουλή, ενώ το ηγετικό επιτελείο εξετάζει παράλληλα το ενδεχόμενο κατάθεσης αιτήματος για Εξεταστική.

Διαβάστε επίσης:

Άρειος Πάγος: Μηνυτήρια αναφορά Σπίρτζη για τα πρόσφατα γεγονότα αστυνομικής βίας

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Ανησυχία για την κλιμάκωση της έντασης σε διεθνές επίπεδο

Σκρέκας από Ρεβυθούσα: Διασφαλίζουμε την επάρκεια σε φυσικό αέριο (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 09:31