search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 05:59
MENU CLOSE

Εκνευρισμός Ερντογάν: «Γαλλία και Γερμανία όργανα της ελληνικής προπαγάνδας»

06.08.2022 15:05
erdogan_new

Μύδρους κατά της Γερμανίας και της Γαλλίας εξαπέλυσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Επιστρέφοντας από το Σότσι, μετά τη συνάντηση με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Τούρκος πρόεδρος εξαπέλυσε επίθεση κατά των ευρωπαϊκών χωρών που στηρίζουν την Ελλάδα.

Όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο για τη «στοχοποίηση» της χώρας του από Βερολίνο και Παρίσι και την υπεράσπιση των «άδικων διεκδικήσεων» της Ελλάδας, τη στιγμή που η Άγκυρα «προχωρά σε διπλωματικές κινήσεις που θα λύσουν την κρίση του σιταριού και της ενέργειας», απάντησε: «Ο υπουργός Εξωτερικών μας έδωσε τις απαραίτητες απαντήσεις σε αυτές τις μεροληπτικές δηλώσεις».

Και σε αυστηρό τόνο σημείωσε, σύμφωνα με τη Hürriyet.: «Δυστυχώς η Γερμανία και η Γαλλία είναι και αυτές όργανα της ελληνικής και ελληνοκυπριακής προπαγάνδας. Είναι απαράδεκτο να επικρίνουν τη χώρα μας με ανακριβείς εκτιμήσεις ενώ συγχωρούν τα βήματα της Ελλάδας που περιφρονεί το διεθνές δίκαιο. Η θέση της Τουρκίας για τη σταθερότητα και την ασφάλεια της Ευρώπης είναι προφανής. Επιδείξαμε για άλλη μια φορά αυτόν τον ρόλο ως πρωτοπόροι στη λύση της παγκόσμιας κρίσης των σιτηρών».

Μάλιστα, οι τούρκοι δημοσιογράφοι δεν παρέλειψαν να ρωτήσουν τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και για τις εξελίξεις στην Ελλάδα με την υπόθεση των παρακολουθήσεων. «Δεν ανακατεύομαι στις εσωτερικές υποθέσεις της Ελλάδας. Αυτό είναι εσωτερικό τους ζήτημα», σχολίασε ο Τούρκος πρόεδρος κρατώντας ουδέτερη στάση.

Διαβάστε επίσης:

Γαλλία: Επιστήμονας «βάφτισε» σαλάμι μακρινό αστέρι – «Ήταν ένα αστείο» έγραψε στο twitter μετά τις αντιδράσεις

Άντονι Φάουτσι: Καταδικάστηκε σε 37 μήνες φυλάκισης ο 57χρονος που απείλησε να τον σκοτώσει

Πενσιλβάνια: 10μελής οικογένεια κάηκε ζωντανή – Ανάμεσά τους και τρία παιδιά (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 01:34