search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 10:02
MENU CLOSE

Νέα πυρά Ερντογάν κατά Μητσοτάκη: Μάλλον δεν γνωρίζει τη Συνθήκη της Λωζάνης, αλλά θα τη μάθει (Video)

25.07.2022 22:46
erdogan trt haber-new

Συνεχίζει την προκλητική ρητορική του κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στο πλαίσιο της συνέντευξής του, στο δίκτυο TRT Haber, ο Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε αρχικά στη συμφωνία για το ξεμπλοκάρισμα των σιτηρών από την Ουκρανία και στη συνέχεια μίλησε – σε εμπρηστικό τόνο – για τον γεύμα με τον Έλληνα πρωθυπουργό.

«Είχαμε δείπνο με τον Μητσοτάκη στο αρχοντικό Vahdettin. Σε αυτό το δείπνο, του είπα: ‘«Ας μην εμπλέξουμε τρίτη χώρα στις μεταξύ μας διαβουλεύσεις’». Έχουν περάσει τρεις εβδομάδες. Έδωσε την ομιλία του στο Κογκρέσο. Από εκεί επέστρεψε στο Νταβός. Έκανε παρόμοια πράγματα» υποστήριξε ο Ερντογάν.

Προχωρώντας σε απειλές Τούρκος πρόεδρος είπε τα εξής: «Σε οποιοδήποτε αρνητικό βήμα κατά της Τουρκίας, θα αντιδράσουμε».

«Παρακολουθώντας μια κατάσταση που είναι αντίθετη στους όρους της  Συνθήκης της Λωζάνης και του Παρισιού, θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί όταν έρθει η ώρα. Ο Μητσοτάκης μάλλον δεν γνωρίζει ότι η κυριαρχία νησιών του δόθηκε με την προϋπόθεση ότι θα παραμείνουν αποστρατικοποιημένη. Θα μάθει»…

Η νέα επίθεση στον Έλληνα πρωθυπουργό, ήρθε σε μια περίοδο που η ελληνοαμερικανική αμυντική συνεργασία έχει ενισχυθεί σημαντικά, ενώ την Τουρκία «ενοχλεί» και το μπλόκο του Αμερικανικού Κογκρέσου στην πώληση F- 16 στην Άγκυρα.

Διαβάστε επίσης:

Στυλιανίδης για Δαδιά: Δύο τα μέτωπα της φωτιάς – Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες

Μητσοτάκης με νέους και νέες για το ΤΕΚΑ: Είναι μεταρρύθμιση για τη νέα γενιά

Νέα επίθεση Τσελίκ: Η Ελλάδα παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα στη Θράκη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 09:59