search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 07:13
MENU CLOSE

Βρετανία: Πέθανε ο 12χρονος Άρτσι – Οι γιατροί αποσυνέδεσαν τα μηχανήματα

06.08.2022 16:19
archie-nosokomeio

Ο Άρτσι Μπάτερσμπι, το 12χρονο αγόρι που ήταν εγκεφαλικά νεκρό, έφυγε σήμερα Σάββατο από τη ζωή, αφού οι γιατροί αποσύνδεσαν τα μηχανήματα.

Το παιδί βγήκε από την αγωγή στις 10 το πρωί του Σαββάτου και πέθανε στις 12.15 το μεσημέρι (τοπική ώρα), όπως ανακοίνωσε η μητέρα του έξω από το Νοσοκομείο.

Η Hollie Dance είπε πως ο γιος της «πάλεψε μέχρι τέλους και είμαι τόσο περήφανη που είμαι η μαμά του».

«Δεν υπήρχε τίποτα αξιοπρεπές στο να βλέπεις ένα μέλος της οικογένειας ή ένα παιδί να ασφυκτιά. Ελπίζουμε ότι καμία οικογένεια δεν θα χρειαστεί να περάσει αυτό που περάσαμε εμείς. Είναι βάρβαρο», δήλωσε εκ μέρους της οικογένειας η θεία του Ella Rose Carter.

Ο 12χρονος Άρτσι έχει πέσει σε κώμα αφότου τον βρήκε η μητέρα του αναίσθητο, στο σπίτι τους, στο Σάουεντ του Έσεξ, τον Απρίλιο.

Υπενθυμίζεται ότι χθες (5/8) απορρίφθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο της Βρετανίας το αίτημα των γονιών του 12χρονου Άρτσι Μπάτερσμπι να απομακρύνουν τον εγκεφαλικά νεκρό γιο τους από το νοσοκομείο και να τον μεταφέρουν σε ξενώνα προκειμένου να έχει «αξιοπρεπή» θάνατο.

Η μητέρα είχε αναφέρει πως δεν είχε ούτε μια στιγμή μόνη της με το παιδί, αφού χρειαζόταν να βρίσκονται διαρκώς δίπλα του νοσοκόμες. Είχε ζητήσει να της επιτρέψουν να το πάρει από το νοσοκομείο και να το μεταφέρει σε κάποιο άσυλο «για να περάσουν μαζί τις τελευταίες στιγμές του, μόνοι».

Μετά τη δικαστική μάχη της οικογένειας, οι γονείς ανακοίνωσαν ότι χθες πως σήμερα στις 10 το πρωί, ο Άρτσι θα αποσυνδεθεί από την μηχανική υποστήριξη. Όπως και έγινε.

Διαβάστε επίσης:

Ισραηλινός στρατός: Επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας που θα διαρκέσουν «μια εβδομάδα» (Video)

Γαλλία: Επιστήμονας «βάφτισε» σαλάμι μακρινό αστέρι – «Ήταν ένα αστείο» έγραψε στο twitter μετά τις αντιδράσεις

Άντονι Φάουτσι: Καταδικάστηκε σε 37 μήνες φυλάκισης ο 57χρονος που απείλησε να τον σκοτώσει

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 07:09