search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 07:06
MENU CLOSE

Λωρίδα της Γάζας: Συμφωνία για εκεχειρία – Επιβεβαιώνει το Ισραήλ (Video)

07.08.2022 23:06
Gaza_new

Η Αίγυπτος κάλεσε σε εκεχειρία από την Κυριακή (7/8) στις 23:30 ανάμεσα στο Ισραήλ και την ένοπλη παλαιστινιακή οργάνωση Ισλαμικός Τζιχάντ, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε αξιωματούχος των αιγυπτιακών υπηρεσιών ασφαλείας.

«Η Αίγυπτος καλεί όλες τις πλευρές σε κατάπαυση του πυρός στην Λωρίδα της Γάζας από τις 23:30 τοπική ώρα», δήλωσε ο αξιωματούχος.

Αμέσως μετά, η παλαιστινιακή οργάνωση αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι θα σταματήσει τις εχθροπραξίες από την ώρα αυτή, σύμφωνα με την αιγυπτιακή έκκληση, αλλά επισημαίνει το δικαίωμά της να απαντήσει σε κάθε νέα ισραηλινή επίθεση.

Νωρίτερα, η οργάνωση Ισλαμικός Τζιχάντ επιβεβαίωσε την επίτευξη συμφωνίας για εκεχειρία με το Ισραήλ χάρη στην μεσολάβηση της Αιγύπτου σήμερα, τρίτη ημέρα των εχθροπραξιών που έχουν προκαλέσει δεκάδες θανάτους μεταξύ των Παλαιστινίων στην Λωρίδα της Γάζας.

«Εδώ και λίγη ώρα βρέθηκε η φόρμουλα για την ανακοίνωση από την Αίγυπτο της συμφωνίας εκεχειρίας, που αφορά κυρίως την δέσμευση της Αιγύπτου να μεσολαβήσει για την απελευθέρωση δύο κρατουμένων», δηλώνει σε ανακοίνωσή του ο Μοχάμεντ Αλ-Χίντι, επικεφαλής της ένοπλης πτέρυγας της παλαιστινιακής οργάνωσης.

Οι δύο κρατούμενοι είναι ο Μπάσεμ Σαάντι και Χάλεντ Αουαουντέχ.

Το Ισραήλ επιβεβαιώνει την εκεχειρία

Το Ισραήλ επιβεβαίωσε την έναρξη ισχύος εκεχειρίας με την παλαιστινιακή ένοπλη οργάνωση Ισλαμικός Τζιχάντ στις 23:30, κατά την 3η ημέρα των εχθροπραξιών που προκάλεσαν τον θάνατο δεκάδων ανθρώπων στην Λωρίδα της Γάζας.

Το γραφείο του πρωθυπουργού Γιαΐρ Λαπίντ ανακοίνωσε ότι «είναι σε θέση να επιβεβαιώσει ότι κατάπαυση του πυρός θα εφαρμοσθεί απόψε στις 23:30. Αν η κατάπαυση του πυρός παραβιασθεί, το Κράτος του Ισραήλ επιφυλάσσεται του δικαιώματος να απαντήσει σθεναρά», αναφέρεται στην ανακοίνωση στην οποία εκφράζονται ευχαριστίες στην Αίγυπτο για την μεσολάβησή της.

Διαβάστε επίσης:

Ανδρουλάκης: «Ο Μητσοτάκης είναι υπεύθυνος για την κατάντια της χώρας» – Ερωτήματα προς τον πρωθυπουργό

Τσίπρας: Σφοδρά πυρά σε Μητσοτάκη για Ρωμανό και γαλάζιες διαρροές

Υποκλοπές: Ουκρανία και Αρμενία δεν ζήτησαν από την ΕΥΠ την παρακολούθηση Ανδρουλάκη – Την Δευτέρα η παρέμβαση Μητσοτάκη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01