search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 20:57
MENU CLOSE

Υποκλοπές: Ουκρανία και Αρμενία δεν ζήτησαν από την ΕΥΠ την παρακολούθηση Ανδρουλάκη – Την Δευτέρα η παρέμβαση Μητσοτάκη

07.08.2022 18:05
EYP_new

Μια μέρα μετά τη διάψευση του πρέσβη της Αρμενίας, ήρθε και η διάψευση από τον πρέσβη της Ουκρανίας, για το αν φέρεται να ζητήθηκε από την κυβέρνηση του η παρακολούθηση από την ΕΥΠ του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη.

Απαντά έτσι στη σχετική πληροφορία που δημοσιεύτηκε από συγκεκριμένα ΜΜΕ, που επικαλέστηκαν κυβερνητικές διαρροές, ότι: «Ουκρανία και Αρμενία φέρεται να ζήτησαν από τον Κοντολέων την παρακολούθηση Ανδρουλάκη».

Κατόπιν αυτών των διαρροών και των δημοσιευμάτων, όπως ανέφερε σήμερα, Κυριακή 7/8 ο πρέσβης της Ουκρανίας, κ. Σεργίι Σουτένκο σε ανάρτηση του στο twitter:

«Διεθνής οργανισμός κατηγορεί το θύμα του πολέμου για παραβίαση των νόμων του πολέμου. Ξένες υπηρεσίες πληροφοριών κατηγορούν την Ουκρανία για υποκλοπή των πολιτών της.

Επιτρέψτε μου να το επισημάνω αυτό. Η Ουκρανία ουδέποτε το έχει ζητήσει αυτό από την Ελληνική πλευρά. Αυτοί οι ισχυρισμοί είναι διαζευγμένοι από την πραγματικότητα.

Είναι μια πολύ βολική στιγμή για να αποσπαστεί η προσοχή από το βασικό ζήτημα, τον ρωσικό πόλεμο στην Ουκρανία.

Ρώσοι κατακτητές σκοτώνουν καθημερινά ειρηνικούς Ουκρανούς και καταστρέφουν πόλεις και χωριά της Ουκρανίας».

Πρέσβης Αρμενίας: Ξεδιάντροπο ψέμα η εμπλοκή στις υποκλοπές Ανδρουλάκη

Υπενθυμίζεται, πως οργισμένη ήταν η διάψευση (και) από τον πρέσβη της Αρμενίας στη χώρα μας κ. Τιγκράν Μκρτσιάν.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανάρτηση που έγινε στα social media:

«Ο πρέσβης της Αρμενίας στην Ελλάδα κ. Τιγκράν Μκρτσιάν διαψεύδει κατηγορηματικά οποιαδήποτε εμπλοκή της Αρμενίας στο θέμα των υποκλοπών των τηλεφωνικών συνομιλιών του προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Νίκου Ανδρουλάκη λέγοντας:

«Είναι ένα ξεδιάντροπο ψέμα.

Η Αρμενία ΠΟΤΕ δεν ζήτησε από καμία κυβέρνηση να ακούσει το τηλέφωνο κανενός».

«Ναι» και από ΚΚΕ σε Εξεταστική Επιτροπή

Νωρίτερα ο Δημήτρης Κουτσούμπας ανακοίνωσε πως και το ΚΚΕ συμφωνεί στη σύσταση της Εξεταστικής Επιτροπής.

«Το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων δεν παραγράφεται ούτε ακυρώνεται με κάποιες συγγνώμες και μερικές κυβερνητικές παραιτήσεις, αφού φέρνει στην επιφάνεια ένα σκοτεινό περιβάλλον κι ένα διάτρητο θεσμικό πλαίσιο, το οποίο επανειλημμένα έχει καταγγείλει το ΚΚΕ», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Το ΚΚΕ συμφωνεί στη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την παρακολούθηση του τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη και θα συμβάλλει για την αποκάλυψη όλων των πτυχών της υπόθεσης. Θα ζητήσει, επίσης, να συμπεριληφθούν ως αντικείμενο της επιτροπής και οι υποθέσεις “συνακροάσεων” στην έδρα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, καθώς οι σχετικές καταγγελίες είναι εδώ και χρόνια ουσιαστικά αναπάντητες, παραμένοντας στα συρτάρια των αρχών που υποτίθεται μεριμνούν για την ασφάλεια και το απόρρητο των επικοινωνιών», σημείωσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Πάνω από όλα, το ΚΚΕ θα αναδείξει όλο εκείνο το επικίνδυνο και διάτρητο θεσμικό πλαίσιο, με τις διακρατικές συμφωνίες και την πολιτική της ΕΕ. Ένα θεσμικό πλαίσιο που έχει επιδεινωθεί τα τελευταία χρόνια με ευθύνη τόσο της σημερινής όσο και των προηγούμενων κυβερνήσεων, υπονομεύοντας τα δικαιώματα και τις ελευθερίες του ελληνικού λαού. Δεν τρέφουμε φυσικά αυταπάτες ότι μπορούν στο σημερινό σύστημα να εξαλειφθούν πλήρως πρακτικές που συνδέονται με κρατικές υπηρεσίες, παρακρατικούς μηχανισμούς και με μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα», πρόσθεσε.

«Ναι» σε Εξεταστική άμεσα και δέσμευση για Προανακριτική μετά τις εκλογές αποφάσισε και η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία σε έκτακτη συνεδρίαση το πρωί του Σαββάτου. Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε η Κουμουνδούρου επισημαίνει πως «Το ελληνικό Watergate έχει την υπογραφή του» Κυριάκου Μητσοτάκη και ζητά την παραίτησή του.

Το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωση που εξέδωσε έκανε λόγο για «άθλια προπαγάνδα από την κυβέρνηση της ΝΔ σε βάρος των δημοκρατικών θεσμών», τονίζοντας ότι ο πρέσβης της Αρμενίας διαψεύδει τις διαρροές για Αρμένιους, Ουκρανούς και Κινέζους.

Αύριο Δευτέρα αναμένεται αναλυτική δήλωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την υπόθεση των παρακολουθήσεων. Μετά τις παραιτήσεις σε Μαξίμου και ΕΥΠ  ο Κυριάκος Μητσοτάκης παίρνει την υπόθεση πάνω του.

Διαβάστε επίσης:

Ηλιόπουλος: «Το παιχνίδι τελείωσε, κ. Οικονόμου»

ΠΑΣΟΚ: Η στρατηγική Ανδρουλάκη μετά τις αποκαλύψεις για την παρακολούθησή του από την ΕΥΠ

Εισαγγελέας Αρείου Πάγου: Προκαταρκτική έρευνα για διαρροή στοιχείων από την ΕΥΠ για παρακολουθήσεις

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 20:57