search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:46
MENU CLOSE

Γρηγόρης Δημητριάδης: Τι αναφέρουν κυβερνητικές πηγές για την παραίτηση

05.08.2022 13:29
DIMITRIADISSSS_NEW

Την παραίτησή του υπέβαλε το μεσημέρι της Παρασκευής ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης 

Συγκεκριμένα, το Μαξίμου με μια ολιγόλογη ανακοίνωση ενημέρωσε ότι ο γ.γ. του Πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, υπέβαλε την παραίτησή του και ότι η παραίτηση έγινε αποδεκτή από τον πρωθυπουργό.

Κυβερνητικές πηγές τονιζαν ότι η παραίτηση του Γ. Δημητριάδη έχει ως στόχο την αποσύνδεση της υπόθεσης των παρακολουθήσεων από το Μέγαρο Μαξίμου, σημειώνοντας ότι ο παραιτηθείς είχε βρεθεί στο στόχαστρο της αντιπολίτευσης και ότι η παραίτησή του, που έγινε σε συνεννόηση με τον Κ. Μητσοτάκη, γίνεται για να προστατευθεί ο πρωθυπουργός.

Οι ίδιες πηγές συμπληρώνουν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι η κυβέρνηση δεν έχει την παραμικρή σχέση με το λογισμικό παρακολούθησης «Predator», και ότι, τόσο για την καταγγελία του δημοσιογράφου Θανάση Λουκάκη όσο και γι’ αυτή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη έχει ζητηθεί η άμεση διερεύνησή τους από τη Δικαιοσύνη.

Τι προηγήθηκε

Σημειώνεται ότι της παραίτησης προηγήθηκαν δημοσιεύματα της «Εφημερίδας των Συντακτών» που συνέδεαν τον -πρώην, πλέον- στενό συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη με επιχειρηματία, ο οποίος είχε υπάρξει κορυφαίο στέλεχος στην εταιρεία Intellexa, που σχετίζεται με το ειδικό λογισμικό παρακολούθησης «Predator».

Απαντώντας στα δημοσιεύματα, ο Γ. Δημητριάδης είχε σημειώσει ότι «διαβλέπω ότι εμμένετε στην θεωρία περί ιθύνοντος ρόλου μου σε ένα νήμα που οδηγεί σε παράνομα κυκλώματα και δραστηριότητες. Πλέον, βεβαιώνομαι ότι απευθύνεστε κακόπιστα με νέα ερωτήματά σας, παρόλο που ήδη έχετε λάβει από πλευράς μου τις απαντήσεις για την έρευνά σας». 

Επίσης είχε κάνει λόγο για «προσπάθεια περαιτέρω διαστρέβλωσης της πραγματικότητας» και υποστήριξε ότι «η νόμιμη επενδυτική μου δραστηριότητα δεν συνδέεται με κανένα απολύτως παράνομο σκοπό, ούτε βέβαια και με συνδέει με περαιτέρω πρόσωπα, πλην αυτών με τα οποία συναλλάχθηκα».

Διαβάστε επίσης:

Παραιτήθηκε και ο διοικητής της ΕΥΠ Παναγιώτης Κοντολέων

Γρηγόρης Δημητριάδης: Παραιτήθηκε ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού

Στην Επιτροπή Ανταγωνισμού ο Τσίπρας – Κλιμάκωση και για τις υποκλοπές

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:42