search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 14:31
MENU CLOSE

Eurovision: Δεν θα γίνει στο Λονδίνο ο διαγωνισμός τραγουδιού

12.08.2022 12:58
eurovision2023_new
credit: Twitter/@Eurovision

Η λίστα με τις πόλεις που είναι υποψήφιες για τη διοργάνωση του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision ανακοινώθηκε και -επισήμως- η πρωτεύουσα της Αγγλίας δεν συμπεριλαμβάνεται.

Οι υποψηφιότητες ανακοινώθηκαν νωρίτερα την Παρασκευή (12/8) και για τους Άγγλους ήταν αναμενόμενο ότι το Λονδίνο θα ήταν «εκτός».

Αντιθέτως επτά πόλεις συνθέτουν την «βραχεία λίστα» των επικρατέστερων για τη διοργάνωση του ευρωπαϊκού τραγουδιστικού θεσμού.

Πρόκειται για τις πόλεις Μπέρμιγχαμ, ΓλασκόβηΛιντςΛίβερπουλ, Μάντσεστερ, Νιούκαστλ και Σέφιλντ.

Λέγεται ότι η λίστα διαμορφώθηκε στο πλαίσιο προσπάθειας  που καταβάλλεται από το BBC για ραδιοτηλεοπτικές μεταδόσεις μακριά από το Λονδίνο.

Μεταξύ των πόλεων που διεκδικούσαν την διοργάνωση ήταν και το Κάρντιφ όμως αποσύρθηκε διότι ο μεγαλύτερος χώρος διεξαγωγής που διαθέτει, το στάδιο Μιλένιουμ, το εθνικό στάδιο της Ουαλίας ήταν ήδη κλεισμένο και θα έπρεπε να ακυρωθεί «σημαντικός αριθμός εκδηλώσεων».

Κανονικά ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision για το 2023 θα έπρεπε να πραγματοποιηθεί στην Ουκρανία, έπειτα από την νίκη της με τους Kalush Orchestra, αλλά λόγω του συνεχιζόμενου πολέμου στην χώρα η EBU, η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση έκρινε ότι θα ήταν επικίνδυνη η διεξαγωγή του επόμενου διαγωνισμού εκεί και επέλεξε την Αγγλία που κατέλαβε την δεύτερη θέση στον φετινό διαγωνισμό.

Η Αγγλία έχει λιγότερο χρόνο από τον συνηθισμένο για να οργανώσει το διαγωνισμό και οι μεγαλύτεροι χώροι στις υποψήφιες πόλεις έχουν όλοι προκαθορισμένες εκδηλώσεις στο διάστημα των επίμαχων- έξι- εβδομάδων μεταξύ Απριλίου και Μαΐου οπότε και πραγματοποιείται η Eurovision.

Δεν έχει γίνει σαφές για την ώρα, αν η πόλη που θα αναλάβει την διοργάνωση θα πρέπει να ακυρώσει τις προγραμματισμένες από καιρό εκδηλώσεις στο χώρο που θα «φιλοξενηθεί» η Eurovision ή αν θα τις αναπρογραμματίσει.

Διαβάστε επίσης:

Η Γη της Ελιάς: Μακελειό στην ταβέρνα του Χρήστου (Video)

Οι πρώτες εκπλήξεις που φέρνει η νέα εκπομπή της Φαίης Σκορδά στον ΣΚΑΪ

Facebook: Έδωσε προσωπικά δεδομένα για τις αμβλώσεις στις αστυνομικές αρχές των ΗΠΑ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 14:28