ΚΥΡΙΑΚΗ 16.06.2024 04:00
MENU CLOSE

ΜέΡΑ25: «Εδώ και μία εβδομάδα 40 Σύροι πρόσφυγες, μεταξύ των οποίων και 15 παιδιά, παραμένουν εγκαταλειμμένοι σε μια νησίδα στον Έβρο»

14.08.2022 14:33

«Εδώ και μία εβδομάδα 40 Σύροι πρόσφυγες, μεταξύ των οποίων και 15 παιδιά, παραμένουν εγκαταλειμμένοι σε μια νησίδα στον Έβρο χωρίς πρόσβαση σε νερό, τροφή και την αναγκαία για φροντίδα», σημειώνει, σε δήλωσή του, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25, Μιχάλης Κριθαρίδης.

Και όλα αυτά, ενώ, προσθέτει, «ένα κοριτσάκι πέντε ετών πέθανε αβοήθητο στη νησίδα από τσίμπημα σκορπιού και η μητέρα του προσπαθεί να διατηρήσει το σώμα του για να ταφεί. Αυτή είναι η ακροδεξιά κατρακύλα του κράτους του κ. Μητσοτάκη, όπου αν μια λωρίδα γης την διεκδικεί η Τουρκία, πάμε, υποτίθεται, μέχρι και σε πόλεμο, αλλά την “χαρίζουμε” απλόχερα, γενναιόδωρα και μονομερώς, αν πάνω της υπάρχουν πρόσφυγες-ικέτες, που χρειάζονται διάσωση, τους οποίους αφήνουμε κυριολεκτικά στο έλεός τους».

«Είναι ντροπή», υποστηρίζει ο κ. Κριθαρίδης, η οποία «μεγεθύνεται στο επίπεδο της ύβρεως αν σκεφτεί κανείς ότι ο ίδιος πρωθυπουργός αναβαπτίζει κατά το δοκούν τους πρόσφυγες σε “εθνική απειλή” και “εισβολείς” προκειμένου να δικαιολογήσει το κουρέλιασμα της Δημοκρατίας από τα “κατορθώματά” του με την ΕΥΠ. Όχι στο όνομά μας κ. Μητσοτάκη. Απαλλάξτε τη χώρα από τη συνεχή ύβρη που αποτελεί η κυβέρνησή σας», καταλήγει η σχετική δήλωση.

Διαβάστε επίσης:

Θάσος: Υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά στο νησί μετά τη μεγάλη αναζωπύρωση του Σαββάτου (Photo)

ΗΠΑ: Ο δράστης της επίθεσης κατά του Σαλμάν Ρούσντι δήλωσε «αθώος» για την κατηγορία της απόπειρας φόνου

Υγεία: Τι γίνεται με τα παιδιά και τι θα πρέπει να προσέξουμε μετά την ανάρρωση από Covid-19

ΚΥΡΙΑΚΗ 16.06.2024 01:07
Exit mobile version