search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 00:27
MENU CLOSE

Κόβει την ανάσα το βίντεο από την πτώση του δέντρου στην Κρήτη που κόστισε την ζωή του 51χρονου

19.08.2022 22:35
ptosi-dentrou-kriti-new

Βίντεο ντοκουμέντο από την πτώση του δέντρου στην λεωφόρο Δημοκρατίας στο Ηράκλειο Κρήτης, το οποίο κόστισε την ζωή του 51χρονου Παναγιώτη Μητρέλου, δημοσιεύει το Κρήτη TV.

Μέσα από κλειστό κύκλωμα ασφαλείας φαίνεται καρέ καρέ η τραγική στιγμή που το τεράστιο δέντρο πέφτει στο οδόστρωμα τρομοκρατώντας πεζούς οδηγούς όπως και περίοικους.

Όπως μεταδίδει το neakriti.gr, οι εικόνες προκαλούν αντιδράσεις σε πολίτες και επαγγελματίες που τονίζουν την ανάγκη να διερευνηθούν σε βάθος τα αίτια της τραγωδίας και να αποδοθούν οι όποιες ευθύνες στους αρμόδιους του δήμου Ηρακλείου.

Λίγα μέτρα από το σημείο της τραγωδίας, αρκετά δέντρα έχουν πάρει επικίνδυνη κλήση, με τις εικόνες να κόβουν την ανάσα έξω από το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου και το 3ο Λύκειο Ηρακλείου, ενώ ανησυχητικές είναι οι εικόνες και στην περιοχή του Μασταμπά, επί της οδού Σμπώκου.

Προκαταρκτική εξέταση η οποία κινήθηκε αυτεπαγγέλτως, ξεκίνησε για την αδιανόητη τραγωδία η οποία έλαβε χώρα χθες, Πέμπτη 18 Αυγούστου, στη Λεωφόρο Δημοκρατίας.

Η κοινωνία του Ηρακλείου και ιδίως η οικογένεια του εκλιπόντος, αναμένουν απαντήσεις για τον θάνατο του 51χρονου και η προκαταρκτική έρευνα αναμένεται να ρίξει φως στα αίτια του δυστυχήματος και τυχόν ευθύνες που προκύπτουν για την πτώση του δέντρου που σκότωσε τον άτυχο άνδρα.

Δικαιοσύνη ζητεί ο γιος του θύματος

Την ίδια στιγμή, ο γιός του θύματος, Χρήστος, τονίζει πως ζητά δικαιοσύνη! «Όποιος είναι αρμόδιος να αναλάβει τις ευθύνες του για τον άδικο θάνατο του πατέρα μου. Χάθηκε ένας άνθρωπος για να φταίει άλλος, για μένα πρόκειται για φόνο».

Σύμφωνα τον ίδιο, ο πατέρας του ήταν ένας αγαθός άνθρωπος, χωρίς κακία για κανένα και πάντα με το χαμόγελο. «Κανείς δεν μπορεί να φέρει τον πατέρα μου πίσω. Θα κινηθώ δικαστικά», επεσήμανε.

Όπως αναφέρει, από τη στιγμή που πληροφορήθηκε το συμβάν δεν μπορούσε να το πιστέψει και ακόμα δεν έχει συνειδητοποιήσει τον χαμό του πατέρα του. «Η οικογένεια μου είναι σε άθλια κατάσταση, προσπαθούμε να δώσουμε κουράγιο ο ένας στον άλλο».

Παράλληλα, συγκλονίζει ο λόγος για τον οποίο ο 51χρονος Πάνος βρίσκονταν εκείνη την ώρα στα φανάρια της Λεωφόρου Δημοκρατίας. Ο άτυχος άνδρας φέρεται να έφυγε με το μηχανάκι προκειμένου να αλλάξει ένα δώρο που του είχαν πάρει λίγες ημέρες πριν για την ονομαστική του εορτή.

Την ίδια στιγμή, συγκινεί η ανάρτηση της χήρας του αδικοχαμένου Πάνου, η οποία αναφέρει στο Facebook:

«Άδικο, πολύ άδικο και ξαφνικό. Τριάντα χρόνια μαζί με 3 παιδιά, να σε χάσω με τρόπο που δεν μπορώ να πιστέψω. Καλό παράδεισο ψυχή μου».

Η κηδεία του Παναγιώτη Μητρέλου πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 19 Αυγούστου 2022, στον Ιερό Ναό Αναστάσεως του Κυρίου, στο νέο κοιμητήριο Ηρακλείου στις 4 μ.μ.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωτοφανές συμβάν σημειώθηκε περίπου στις 6 το απόγευμα χθες Πέμπτη επί της λεωφόρου Δημοκρατίας. Ο άτυχος 51χρονος, που κινείτο με το δίκυκλό του επί της Δημοκρατίας (με κατεύθυνση από Άγιο Κωνσταντίνο προς κέντρο), σταμάτησε στο φανάρι που υπάρχει για τους οδηγούς που θέλουν να στρίψουν αριστερά, διασχίζοντας κάθετα το αντίθετο ρεύμα της Δημοκρατίας για να εισέλθουν στην οδό Καποδιστρίου.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο άτυχος άνδρας σταμάτησε βλέποντας το επίμαχο φανάρι να γίνεται «πορτοκαλί». Με λίγα λόγια, εάν ο αδικοχαμένος δικυκλιστής είχε «παραβεί» τον νομό, σήμερα θα ήταν ζωντανός. Το τεράστιο πεύκο που βρισκόταν στο πεζοδρόμιο (στα αριστερά του άτυχου άνδρα) – όπως όλα δείχνουν – εκριζώθηκε ξαφνικά και έπεσε στο οδόστρωμα «καταπλακώνοντας» τον 51χρονο, ο οποίος φέρεται να ξεψύχησε ακαριαία.

Στο σημείο της τραγωδίας επικράτησαν σκηνές αλλοφροσύνης: Κάποιοι από τους περαστικούς έσπευσαν να δουν τι είχε συμβεί με τον 51χρονο, κάποιοι άλλοι έβαλαν τρομαγμένοι τις φωνές, ενώ κάποιοι έμειναν «παγωμένοι», κάνοντας τον σταυρό τους… Όσο περνούσαν τα λεπτά και ο κόσμος προσπαθούσε να βάλει σε μια λογική σειρά τα όσα είχαν συμβεί, διαπίστωνε ότι ο αριθμός των θυμάτων θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερος.

Ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών του νομού Ηρακλείου κ. Μιχάλης Σεληνιωτάκης αναφέρθηκε σε «πτώση θηριώδους δέντρου, που καταπλάκωσε έναν συμπολίτη μας». Ο κ. Σεληνιωτάκης έκανε λόγο για «πρωτοφανές, συγκλονιστικό συμβάν», επισημαίνοντας ότι χρειάστηκε να γίνει χρήση από τους πυροσβέστες ειδικής διασωστικής συσκευής, προκειμένου να απεγκλωβιστεί ο 51χρονος.

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Συγκλονίζει η σύζυγος του 51χρονου που καταπλακώθηκε από δέντρο – «Καλό Παράδεισο ψυχή μου»

Αιγαίο: Συνεχίζονται οι τουρκικές προκλήσεις με 43 παραβιάσεις

Αμερικανική πρεσβεία: Το «ιδιαίτερο» βίντεο για το σημερινό ματς της εθνικής με την Τουρκία – «Πάμε Ελλάδα»!

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 00:07