search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 11:53
MENU CLOSE

Υποκλοπές: Στην Βουλή από σήμερα η πολιτική αντιπαράθεση για τις επισυνδέσεις της ΕΥΠ

22.08.2022 08:17
vouli_new

Ανεβαίνει από σήμερα, Δευτέρα (22/8), το πολιτικό θερμόμετρο στην Βουλή καθώς η συνδιάσκεψη των Προέδρων της Βουλής αναμένεται να καθορίσει τα πεδία αντιπαράθεσης για το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Πιο συγκεκριμένα κατά τη σημερινή συνεδρίαση, που έχει οριστεί για τη 1 το μεσημέρι, το αρμόδιο κοινοβουλευτικό όργανο θα προγραμματίσει τον χρόνο συζήτησης όλων των αιτημάτων που θα έχουν καταθέσει έως εκείνη την ώρα από τα κόμματα για την διερεύνηση της υπόθεσης παρακολούθησης του τηλεφώνου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη.

Ως το πιο πιθανό χρονοδιάγραμμα αυτήν την στιγμή φαντάζει την Τετάρτη 24/8 να συγκληθεί η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για την ακρόαση του νέου διοικητή της ΕΥΠ πρέσβη Θεμιστοκλή Δεμίρη. Όπως είναι γνωστό, με τις πρόσφατες αλλαγές που επέφερε η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου απαιτείται η έγκριση του διορισμού του από τα μέλη της συγκεκριμένης κοινοβουλευτικής επιτροπής.

Ακολούθως, την Παρασκευή 26/8 θα διεξαχθεί η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών στην Ολομέλεια της Βουλής όπου θα εκφραστούν οι θέσεις όλων των κομμάτων και αναμένεται συζήτηση σε υψηλούς τόνους.

Τέλος, από την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να δρομολογηθούν οι συζητήσεις των υπόλοιπων αιτημάτων του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ για συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας προκειμένου να εξεταστεί η υπόθεση παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου Νίκου Ανδρουλάκη και για συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για το ίδιο θέμα.

Υπενθυμίζεται πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ είχε ζητήσει την διαβίβαση του φακέλου που τον αφορά στην επιτροπή της Βουλής προκειμένου να υπάρξει θεσμική ενημέρωση για τους λόγους που η ΕΥΠ παρακολουθούσε το κινητό του τηλέφωνο. Το συγκεκριμένο αίτημα θα κατατεθεί επισήμως στη Βουλή σήμερα από τους βουλευτές της Χαριλάου Τρικούπη. Με την πρόταση του ΠΑΣΟΚ συντάσσεται ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος έχει καταθέσει συνολικά αιτήματα:

  • για προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση
  • και για σύγκληση της επιτροπής Θεσμών η οποία θα ενσωματωθεί πιθανότατα με το αίτημα του ΠΑΣΟΚ.

Για τις περαιτέρω ενέργειες θα υπάρξει σήμερα συνεδρίαση του αρμόδιου κομματικού οργάνου, ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν πως η αξιωματική αντιπολίτευση δεν θα καταθέσει πρόταση για εξεταστική καθώς θεωρεί ικανοποιητικές τις πληροφορίες που έχει για το περιεχόμενο της αντίστοιχης πρότασης που θα καταθέσει η Χαριλάου Τρικούπη.

Διαβάστε επίσης:

Μάντζος: «Αν η ΝΔ έχει αποδείξεις για υποκλοπές επί Σαμαρά, Δένδια και Κικίλια να το συζητήσουμε»

Επίσημη επίσκεψη του πρωθυπουργού την Δευτέρα στο Κατάρ

Φάμελλος – Πέρκα: «Οι τιμές ρεύματος αποτελούν απόδειξη της αποτυχίας της κυβέρνησης»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 11:53