search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 15:56
MENU CLOSE

«House of the Dragon»: Δέκα εκατομμύρια τηλεθεατές είδαν την πρεμιέρα

24.08.2022 11:48
HOUSE OF THE DRAGON

Ενθουσιασμός κυριαρχεί στο δίκτυο ΗΒΟ από την ανταπόκριση των συνδρομητών στο λανσάρισμα της σειράς «House of the Dragon», πρίκουελ (ένα από τα πέντε)  του περίφημου «Game of Thrones».

Την πρεμιέρα της σειράς (συνολικά δέκα επεισοδίων) κάθισαν και είδαν σχεδόν 10 εκατ. τηλεθεατές (9.986.000 για την ακρίβεια) στο HBO Max μόνον στις ΗΠΑ και το δίκτυο κάνει λόγο για την υψηλότερη τηλεθέαση σε πρεμιέρα προγράμματος του μέχρι τώρα.

Για να υπάρχει μέτρο σύγκρισης η πλατφόρμα οικιακής ψυχαγωγίας αναφέρει ότι το φινάλε της αρχετυπικής σειράς «Game of Thrones» το 2019- δηλαδή το τελευταίο επεισόδιο του όγδοου κύκλου- κατάφερε στο «γραμμικό» κανάλι του ΗΒΟ να συγκεντρώσει 13,6 εκατ. τηλεθεατές και εντέλει διαμορφώθηκε ο αριθμός εκείνων που το παρακολούθησαν στα 19,3 εκατ. συνυπολογίζοντας τους συνδρομητές στην υπηρεσία στρίμινγκ αλλά και τους τηλεθεατές στις μεταχρονολογημένες προβολές.

Με αφορμή το λανσάρισμα του πρίκουελ, εξάλλου, τον ενδιαφέρον για όλη την σειρά «Game of Thrones» αναθερμάνθηκε- και επειδή είναι στο HBO Max με ποιότητα εικόνας 4Κ- με συνέπεια η επισκεψιμότητα εντός Αυγούστου να αυξηθεί κατά 90% συγκριτικά με τον Ιούλιο.

Όμως σκιά στον ενθουσιασμό- που κατά τα λοιπά είναι σαφής ένδειξη ότι υπάρχει ενδιαφέρον για τα «παρακλάδια» επιτυχημένης τηλεοπτικής παραγωγής- ρίχνουν μια σειρά επιλογών της μητρικής Warner Bros Discovery να αποσύρει απο την συνδρομητική υπηρεσία HBO Max τουλάχιστον 36 τίτλους παραγωγών του μεταξύ αυτών και 20 πρωτότυπου περιεχομένου στο πλαίσιο της συγχώνευσης HBO Max και Discovery+. Αίσθηση δε έχει προκαλέσει η απόφαση της WBD να «κατεβάσει» περι τα 200 παλαιότερα επεισόδια της επιτυχημένης παιδικής σειράς «Sesame Street».

Διαβάστε επίσης:

Σασμός: Ο Στέλιος Μάινας «εισβάλλει» στη σειρά – Πόνος, εκδίκηση και θάνατος στα νέα επεισόδια (Video)

Το «κόλλημα» με τις ειδήσεις αυξάνει τα προβλήματα υγείας

Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία με τα μάτια των ανταποκριτών της ΕΡΤ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 15:56