search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 11:01
MENU CLOSE

Υποκλοπές: Η ατάκα του νέου διοικητή της ΕΥΠ που άναψε τα αίματα – «Έχω πλήρη έλεγχο της υπηρεσίας, a priori κανείς δεν εξαιρείται»

24.08.2022 15:47
demiris-vouli-new

Κεκλεισμένων των θυρών η ακρόαση του Θεμιστοκλή Δεμίρη ως νέου διοικητή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών. Κατά πλειοψηφία, μόνο από τους βουλευτές της ΝΔ, έλαβε την θετική έκφραση γνώμης και της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για τον διορισμό του.

Αντίθετα, όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης εξέφρασαν αρνητική γνώμη.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, επικράτησε αναστάτωση μετά από την απάντηση του κ. Δεμίρη, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλούνται από το στρατόπεδο της αντιπολίτευσης, σε ερώτηση για το εάν παρακολουθούνται και άλλοι πολιτικοί και δημοσιογράφοι, πέραν των Νίκου Ανδρουλάκη και Θανάση Κουκάκη. Ο κ. Δεμίρης φέρεται να απάντησε: «Έχω πλήρη έλεγχο της υπηρεσίας τις τελευταίες 15 μέρες, a priori κανείς δεν εξαιρείται…»

Η αναφορά του αυτή άναψε τα αίματα, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως οι βουλευτές της αντιπολίτευσης έκαναν λόγο για παραδοχή του κ. Δεμίρη πως παρακολουθούνται και άλλοι πολιτικοί και δημοσιογράφοι, ενώ σε απανωτές ερωτήσεις τους ο Θεμιστοκλής Δεμίρης φέρεται να μην προχώρησε σε καμία διευκρίνιση ή διάψευση.

H πρώτη αντίδραση δόθηκε με τον Γιώργο Κατρούγκαλο να μιλά για απόπειρα συγκάλυψης από την πλευρά της κυβέρνησης, σχολιάζοντας: «Η ίδια η παρουσία του διοικητή της ΕΥΠ ακόμη και από αυτήν την προσχηματική διαδικασία επιβεβαιώνει τη βεβαιότητα των πολιτών για το σκάνδαλο».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το εάν ο νέος διοικητής της ΕΥΠ Θεμιστοκλής Δεμίρης, απάντησε στο «εάν έχουν παρακολουθηθεί και άλλοι πολιτικοί και δημοσιογράφοι» ο κ. Κατρούγκαλος δήλωσε «ως η διαδικασία της συνεδρίασης έχει χαρακτηριστικά μυστικότητας, μένω σε αυτά που σας είπα, ότι ουσιαστικά επιβεβαιώθηκαν όλα αυτά που ο μέσος Έλληνας – όχι απλώς εμείς στην Επιτροπή Θεσμών ξέραμε από πριν την συνεδρίαση- για παρακολούθηση πολιτικών και δημοσιογράφων»

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική έρευνα για τους εξορκισμούς (Video)

Πνιγμός 6χρονης στην Κόρινθο: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο πατέρας (videos)

Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ: Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα το επόμενο 24ωρο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 10:59