search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 20:09
MENU CLOSE

Ηλιόπουλος για υποκλοπές: «Το Politico επιβεβαιώνει την προσπάθεια συγκάλυψης» (video)

24.08.2022 15:06
iliopoulos

«Η σημερινή αποκάλυψη του Politico επιβεβαιώνει πως μόνος στόχος του κ. Μητσοτάκη, από την πρώτη στιγμή, ήταν η συγκάλυψη του σκανδάλου των παρακολουθήσεων», τονίζει ο Νάσος Ηλιόπουλος, συμπληρώνοντας πως ο πρωθυπουργός «όσο κι αν προσπαθεί να συγκαλύψει το σκάνδαλο, όλα θα αποκαλυφθούν».

Αναφέρει ειδικότερα πως «όταν η Κομισιόν στις 29 Ιουλίου ζήτησε με επιστολή της εξηγήσεις για το παράνομο λογισμικό παρακολουθήσεων Predator, η κυβέρνηση, στις 2 Αυγούστου, απάντησε ζητώντας να μην ασχοληθούν, επικαλούμενη “λόγους εθνικής ασφάλειας” και απαξίωσε τις αποκαλύψεις των Μέσων».

«Τότε που υποτίθεται ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν ήξερε τίποτα», σχολιάζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, προσθέτοντας ότι «η συνέχεια είναι γνωστή», «τρεις μέρες μετά αναγκάστηκαν να παραιτηθούν οι Δημητριάδης και Κοντολέων, μπας και γλιτώσει ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης που πιάστηκε “με τους κοριούς στην πλάτη”».

Ο κ. Ηλιόπουλος αναφέρει ότι «κάθε μέρα που περνάει οι κινήσεις Μητσοτάκη θα αποκαλύπτουν ακόμα πιο βαθιά την ενοχή του».

Σημειώνει πως «όσο και να προσπαθεί να συγκαλύψει το σκάνδαλο, όλα θα αποκαλυφθούν: και τα υπόλοιπα πολιτικά πρόσωπα που παρακολουθούνταν από το παρακράτος του, όπως δεν μπόρεσε να διαψεύσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αλλά και το ρεσάλτο στα μυστικά κονδύλια υπουργείων μέσα από απόρρητες συμβάσεις, που θα είναι το επόμενο κεφάλαιο των αποκαλύψεων».

Politico: «Το μήνυμα της Αθήνας είναι ηχηρό και ξεκάθαρο: Μην ανακατεύεστε»

Σε μία σημαντική αποκάλυψη προχώρησε σήμερα το Politico, μέσω της στήλης του «Brussels Playbook», σχετικά με την υπόθεση των υποκλοπών στην Ελλάδα.

Η στήλη αναφέρεται σε επιστολή-απάντηση του μόνιμου αντιπροσώπου της Ελλάδας στην ΕΕ προς την επιτροπή Δικαιοσύνης της Κομισιόν, μέσω της οποίας -όπως αναφέρει η στήλη- η Αθήνα πέρασε το μήνυμα «μην ανακατεύεστε».

Αναλυτικά το απόσπασμα:

«Επισημαίνεται ότι μετά την επιστολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα στις 29/7 για απαντήσεις για το Predatorgate, η Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.) σε επιστολή (από 2/8) είχε την εξής απάντηση προς τη Γενική Διεύθυνση Δικαιοσύνης της Επιτροπής:

“Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι η εθνική ασφάλεια πρέπει να αντιμετωπίζεται με τη μέγιστη δυνατή ευαισθησίας, θα θεωρούσαμε συνετό στο μέλλον να αποφεύγεται η εσπευσμένη αποδοχή κατά λέξη συγκεκριμένων δημοσιευμάτων που προέρχονται από πολιτικά μέσα που δεν διακρίνονται πάντα για ακρίβεια και αντικειμενικότητα“.

Ενώ η απάντηση επισημαίνει ότι οι ελληνικές αρχές είναι στη διάθεση της Επιτροπής “με πνεύμα συνεργασίας και εργασίας ως ομάδα στην κοινή μας υπόθεση για την προστασία του κράτους δικαίου”, το μήνυμα της Αθήνας είναι ηχηρό και ξεκάθαρο: μην ανακατεύεστε.

“Πιστεύω ειλικρινά ότι ένα τέτοιο πρώτο βήμα θα ήταν πιο εποικοδομητικό και βοηθητικό, παρά η ταχεία υιοθέτηση γραπτής αλληλογραφίας βασισμένη σε δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης που απέχουν αρκετά από το να αποδειχθούν τεκμηριωμένα“, σημειώνεται στην επιστολή, σύμφωνα με πηγές».

Διαβάστε επίσης:

Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας: Συνεδριάζει για τον διορισμό διοικητή της ΕΥΠ

Σταϊκούρας: Αρχές Σεπτεμβρίου «κλειδώνουν» τα μέτρα της ΔΕΘ – Νέα στήριξη σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Ξεσαλώνουν οι Τούρκοι στο Αιγαίο, αλλά κάνουν λόγο για… παρενόχληση των δικών τους F-16 – Τι απαντά η Αθήνα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 20:09