search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 22:16
MENU CLOSE

Σταϊκούρας: Αρχές Σεπτεμβρίου «κλειδώνουν» τα μέτρα της ΔΕΘ – Νέα στήριξη σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις

24.08.2022 10:54
staikouras-eurogroup-2

Την διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση θα στηρίξει για «όσο χρόνο χρειαστεί» τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις για την ενέργεια επανέλαβε το πρωί της Τετάρτης (24/8) ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο υπουργός Οικονομικών, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, εξήγησε ότι η κυβέρνηση έχει λάβει υπόψιν όλες τις παραμέτρους ενώ εξήγησε ότι όσο περισσότερος δημοσιονομικός χώρος απορροφάται για τη στήριξη για την ενέργεια, τόσο στερούνται πόροι για αλλά μέτρα στήριξης.

Για το πακέτο μέτρων που θα ανακοινωθεί στη ΔΕΘ, ο Χρήστος Σταϊκούρας τόνισε ότι έχει συζητήσει με τον πρωθυπουργό για το θέμα, αλλά οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στις αρχές Σεπτεμβρίου, όταν θα υπάρχουν όλα τα δεδομένα για την πορεία της οικονομίας.

Για τα έσοδα από τον τουρισμό, ο υπουργός είπε ότι έχουν φτάσει στο 95% των εσόδων του 2019.

Για τα αναδρομικά των συνταξιούχων ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι η κυβέρνηση θα σεβαστεί τις δικαστικές αποφάσεις ενώ όπως είπε στις αρχές του 2023 μεγάλο μέρος των συνταξιούχων θα πάρει αυξήσεις.

Τέλος, τόνισε ακόμη ότι είναι δέσμευση της κυβέρνησης η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και για τους Δημοσίους Υπάλληλους και τους συνταξιούχους από την αρχή του νέου έτους.

Διαβάστε επίσης:

Ξεσαλώνουν οι Τούρκοι στο Αιγαίο, αλλά κάνουν λόγο για… παρενόχληση των δικών τους F-16 – Τι απαντά η Αθήνα

Οικονόμου για εξεταστική: Δεν θα καταθέσουμε δική μας πρόταση – Να διερευνηθούν όλα σε βάθος χρόνου

ΣΥΡΙΖΑ: Στρατηγική ανάδειξης της «απόλυτης» ευθύνης Μητσοτάκη και της πολιτικής του απομόνωσης

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 22:14