search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 05:41
MENU CLOSE

Οικονόμου για εξεταστική: Δεν θα καταθέσουμε δική μας πρόταση – Να διερευνηθούν όλα σε βάθος χρόνου

23.08.2022 14:07
oikonomou_new

Στο θέμα των υποκλοπών αναφέρθηκε, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι η θέση της κυβέρνησης για την εξεταστική είναι ξεκάθαρη και πως θα κινηθεί θεσμικά και όχι με γνώμονα το κομματικό συμφέρον.

Όπως είπε, η ΝΔ δεν θα καταθέσει δική της ξεχωριστή πρόταση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής ενώ απέφυγε να απαντήσει με ξεκάθαρο τρόπο για το τι θα πράξουν οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος σχετικά με την πρόταση του ΠΑΣΟΚ. Όπως πρόσθεσε, η κυβέρνηση θα τιμήσει τη δυνατότητα που δίνει το σύνταγμα στην αντιπολίτευση να συγκροτεί εξεταστικές επιτροπές, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι η ΝΔ θα απαιτήσει στο πλαίσιο αυτής της εξεταστικής να διερευνηθούν και προηγούμενες περίοδοι.

«Όπως έχει τονίσει ο πρωθυπουργός θέλουμε την πλήρη διερεύνηση και για την επισύνδεση του τηλεφώνου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και τη διερεύνηση ύπαρξης και άλλων λογισμικών εντός της επικράτειας. Η κυβέρνηση επιθυμεί να διερευνηθούν όλα σε βάθος χρόνου και λέμε “ναι” αλλά δεν νοείται αξιολόγηση του συγκεκριμένου μεμονωμένου περιστατικού χωρίς να γίνεται έρευνα των συστημικών και διαχρονικών παθογενειών. Όχι για να μπούμε σε λογική συμψηφισμών», τόνισε ο Γιάννης Οικονόμου.

«Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι αν ήταν σε γνώση του πριν ξεκινήσει η διαδικασία η εξέλιξη θα ήταν διαφορετική», πρόσθεσε.

«Αυτό που θέλουμε είναι φίλτρα για την καλύτερη λειτουργία των υπηρεσιών και να μην υπάρξουν αστοχίες. Προφανώς το πρόσφατο περιστατικό ανέδειξε αδυναμίες και γι’ αυτό η κυβέρνηση επιμένει να συλλέξει εμπειρίες από εκείνους που είχαν διαχειριστεί από αυτές τις θέσεις περιστατικά στο παρελθόν για να μην έχουμε παρόμοια περιστατικά», πρόσθεσε.

Παράλληλα, σημείωσε ότι δεν είναι σε γνώση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης καμία άλλη νόμιμη επισύνδεση πολιτικού προσώπου.

Επίσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε ότι στη Βουλή θα γίνουν όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται και δεν υπάρχει περίπτωση ό,τι έχει ζητηθεί σε θεσμικό επίπεδο να μην γίνει.

Τέλος απαντώντας με όσους λένε (μεταξύ των οποίων και έγκριτοι συνταγματολόγοι) ότι ο πρωθυπουργός έχει την πολιτική ευθύνη, ο Γιάννης Οικονόμου απάντησε πως «σε ό,τι αφορά τη νομιμότητα της επισύνδεσης του κινητού Ανδρουλάκη δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Οποιοσδήποτε έχει αντίθετη άποψη να προσφύγει στην δικαιοσύνη».

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Στρατηγική ανάδειξης της «απόλυτης» ευθύνης Μητσοτάκη και της πολιτικής του απομόνωσης

ΠΑΣΟΚ: Πώς βλέπουν την προσέγγιση του ΣΥΡΙΖΑ για τις παρακολουθήσεις

ΚΥΣΕΑ: Έκτακτη συνεδρίαση για τα σύνορα του Έβρου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 01:34