search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 09:29
MENU CLOSE

Στο έλεος της κακοκαιρίας η χώρα: Πολλά και μεγάλα τα προβλήματα – Προειδοποίηση για ακραία φαινόμενα (photos/videos)

24.08.2022 17:23
kakokairia_new

Η κακοκαιρία έχει «χτυπήσει» για τα καλά τη χώρα, με τις ισχυρές καταιγίδες να έχουν προκαλέσει πολλά και μεγάλα προβλήματα σε διάφορες περιοχές.

Αποκλεισμοί και καθιζήσεις δρόμων, πλημμύρες σε σπίτια, διακοπές ρεύματος, πτώσεις δέντρων και κατολισθήσεις είναι μερικά από τα προβλήματα που έχουν προκαλέσει τα έντονα καιρικά φαινόμενα που πλήττουν τη χώρα.

«Πνίγονται» Αθήνα και Πειραιάς

Τεράστια προβλήματα έχει προκαλέσει στην Αττική η κακοκαιρία, με τον Πειραιά να αντιμετωπίζει τα περισσότερα.

Συγκεκριμένα, οι δρόμοι σε Κερατσίνι, Δραπετσώνα και Κορυδαλλό έχουν μετατραπεί σε… ποτάμια, προκαλώντας μεγάλα προβλήματα στην κυκλοφορία.

Λόγω συσσώρευσης υδάτων έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λεωφόρο Δημοκρατίας, στο Κερατσίνι και στα δύο ρεύματα από το ύψος της Γρηγορίου Λαμπράκη έως και την Ακτή Ιωνίας.

Νωρίτερα, σημειώθηκαν προβλήματα επί της οδού Πειραιώς, στο ύψος της Μυλλέρου, και στα δύο ρεύματα, λόγω καθίζησης του οδοστρώματος. Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από την Τροχαία, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται πλέον κανονικά.

Ισχυρή καταιγίδα έχει ξεσπάσει και στο κέντρο της Αθήνας και στα νότια προάστια, με αποτέλεσμα να υπάρχουν και προβλήματα στην κυκλοφορία.

Τα φαινόμενα είναι σε εξέλιξη στα βόρεια προάστια, με τα μεγαλύτερα προβλήματα να είναι στον Διόνυσο, όπου η Πυροσβεστική επιχείρησε για τον απεγκλωβισμό οδηγών, ενώ έχει δεχτεί και πολλές κλήσεις για πλημμυρισμένα σπίτια

Θεσσαλονίκη – Χαλκιδική: Ποτάμια οι δρόμοι, πλημμύρισαν σπίτια

Στην Θεσσαλονίκη, όπου εστάλη και μήνυμα από το 112, στη συμβολή των οδών Λασκαράτου με Ερατούς στην περιοχή της Θέρμης οι δρόμοι μετατράπηκαν σε λίμνες, με αποτέλεσμα τα αυτοκίνητα να κάνουν αναστροφή ή να μπαίνουν στο αντίθετο ρεύμα, προσπαθώντας να αποφύγουν τα νερά.

Καταρρακτώδης βροχή και θυελλώδεις άνεμοι έπληξαν και περιοχές της νότιας Σιθωνίας, στη Χαλκιδική.

Λόγω της έντονης βροχόπτωσης στην Τορώνη, δρόμοι και σπίτια πλημμύρισαν, ενώ η Πυροσβεστική δέχτηκε δεκάδες κλήσεις για απάντληση υδάτων από υπόγεια, σύμφωνα με το halkidikinews.gr.

Στη «δίνη» της κακοκαιρίας οι Κυκλάδες

Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα συνεχίζονται στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με καταιγίδες, κεραυνούς και χαλάζι, με τις Κυκλάδες να βρίσκονται στο έλεος της κακοκαιρίας, καθώς έχουν προκληθεί πολλά προβλήματα.

Η κακοκαιρία «χτύπησε» και τη Μύκονο, με ισχυρές καταιγίδες να πλήττουν το νησί των ανέμων. Όπως αναφέρει το mykonoslive.tv, εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων, πλημμύρισαν τα σοκάκια του νησιού.

Στιγμές αγωνίας πέρασαν οι καταστηματάρχες, οι οποίοι ήρθαν αντιμέτωποι με ένα σκηνικό που θύμιζε Βενετία, ενώ εμφανίστηκε και ένας μεγάλος υδροστρόβιλος στην περιοχή του Καλαφάτη.

Στη Σαντορίνη, κατολισθήσεις σημειώνονται από το πρωί στο λιμάνι και διακοπές ρεύματος. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, παρασύρθηκαν αυτοκίνητα.

Από την κακοκαιρία δεν γλίτωσε και η Τήνος, όπου οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, ενώ από το πρωί σημειώθηκαν διακοπές ρεύματος σε διάφορες περιοχές του νησιού.

Η απίστευτη νεροποντή ξέσπασε και στην Πάρο, όπου τα σοκάκια ήταν απροσπέλαστα.

Μήνυμα από το 112 για ακραία καιρικά φαινόμενα σε 7 περιοχές της χώρας

Επείγουσα ειδοποίηση στα κινητά τους, ενόψει της κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει περαιτερώ αρκετές περιοχές της χώρας, έλαβαν λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι της Τετάρτης (25/8) οι κάτοικοι σε 7 περιοχές, μέσω της υπηρεσίας 112 της Πολιτικής Προστασίας.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για τις παραθαλάσσιες περιοχές Αν.Μακεδονίας-Θράκης & Κ.Μακεδονίας, νησιά Β.Αιγαίου, Θεσσαλία, Σποράδες, περιοχές Αν. Στερεάς Ελλάδας και Εύβοια.

Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ: Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα το επόμενο 24ωρο

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων φαινομένων εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. 

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, το ισχύον Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού, αναβαθμίζεται σε Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων, λόγω των υψηλών ποσών βροχής και ραγδαιότητας των φαινομένων, από σήμερα το βράδυ (Τετάρτη 24-08-2022) έως και αύριο το βράδυ (Πέμπτη 25-08-2022) για τις παρακάτω περιοχές:

Α. Για τα θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης και τα νησιά του βορείου Αιγαίου (κυρίως τη Λήμνο, τη Σαμοθράκη και τη Θάσο) από σήμερα νωρίς το βράδυ έως τις πρωινές ώρες αύριο Πέμπτη.

Β. Για την κεντρική Μακεδονία (κυρίως τους νομούς Χαλκιδικής, Πιερίας και Ημαθίας καθώς και για τα παραθαλάσσια τμήματα του νομού Θεσσαλονίκης) από σήμερα το βράδυ έως και τις προμεσημβρινές ώρες αύριο Πέμπτη.

Γ. Για τις Σποράδες, τη Θεσσαλία (κυρίως τους νομούς Μαγνησίας και Λάρισας), την κεντρική και βόρεια Εύβοια και τα βόρεια τμήματα της ανατολικής Στερεάς (κυρίως το νομό Φθιώτιδας) από σήμερα τη νύχτα έως και αύριο το βράδυ της Πέμπτης.

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (Α.Α 18/2022) εξακολουθεί να ισχύει μέχρι την Παρασκευή 26-08-2022 για τις περισσότερες περιοχές της χώρας, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα, κατά τη διάρκεια των φαινομένων, από ενισχυμένους ριπαίους ανέμους.

Διαβάστε επίσης:

Αναισθησιολόγος στο Μεσολόγγι αρνήθηκε να ναρκώσει έγκυο: «Δεν νιώθω έτοιμη ψυχολογικά»

Υπ. Παιδείας: Mέντορες, ενδοσχολικοί συντονιστές και εκπαιδευτικοί όμιλοι στα δημόσια σχολεία

Σάμος: Αποπλέει από το Βαθύ το επιβατηγό «Διαγόρας» – Είχε προσκρούσει στην προβλήτα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 09:29