search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:04
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ: Επιβεβαίωση της ενοχής και της πολιτικής απομόνωσης Μητσοτάκη – Τα 5 αναπάντητα ερωτήματα

27.08.2022 09:56
tsipras_new

Επιβεβαίωση της ενοχής Μητσοτάκη βλέπει η Κουμουνδούρου στη χθεσινή εμφάνιση του πρωθυπουργού στην προ ημερησίας στη Βουλή για τις παρακολουθήσεις.

Στην αποτίμηση αυτή καταλήγουν διότι όχι μόνο δεν έδωσε απαντήσεις σε όλα τα κρίσιμα ερωτήματα τα οποία έθεσε σύσσωμη η αντιπολίτευση – εικόνα που επίσης επιβεβαίωσε την πολιτική και κοινοβουλευτική του απομόνωση – αλλά και διότι επιδόθηκε σε μια «γελοία προσπάθεια συμψηφισμών» καθώς και διάχυση ευθυνών μεταδίδοντας το μήνυμα ότι «δήθεν οι παρακολουθήσεις πολιτικών και δημοσιογράφων είναι κανονικότητα και πάντα συνέβαιναν».

Σύμφωνα με πηγές τις Κουμουνδούρου σε αυτή την προσπάθεια την οποία ο πρωθυπουργός στήριξε σε «χυδαία ψέματα» έλαβε αποστομωτικές απαντήσεις

·       Τόσο από τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος διαβεβαίωσε ότι επί των ημερών του δεν υπήρξαν παρακολουθήσεις βουλευτών, ευρωβουλευτών, δημοσιογράφων και δεν προέβη σε καμία κακοποίηση του Κράτους Δικαίου, ενώ κάλεσε τον Μητσοτάκη αν θέλει να κάνει Εξεταστική για την περίοδο 2015- 2019.

·       Όσο και από τα πρόσωπα τα οποία επικαλέστηκε αρχικά στην πρωτολογία του και τα οποία έκαναν διαψεύσεις μετά την ομιλία του πρωθυπουργού (Πανούσης, Βαλαβάνη, Βαρουφάκης)

·       Αλλά και από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος σε δήλωσή του μεταξύ άλλων διέψευσε την αναφορά του πρωθυπουργού σε παρακολουθήσεις των βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Παράλληλα ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επιμένει στη διαπίστωση, πολύ περισσότερο μετά τη χθεσινή διαδικασία, πως «ο ίδιος ο Πρωθυπουργός είναι αυτός που έδινε τις εντολές παρακολούθησης, είναι ο εγκέφαλος του παρακρατικού και καθεστωτικού κυκλώματος». 

Επίσης, από την Κουμουνδούρου, είδαν φόβο και αμηχανία στις τοποθετήσεις του πρωθυπουργού ειδικά κατά την πρωτολογία του, για την οποία κάνουν την ανάγνωση ότι ήταν μια ομιλία «που απευθυνόταν περισσότερο στους βουλευτές και υπουργούς του που βρίσκονται σε λευκή απεργία, σε μια προσπάθεια να πείσει το εσωκομματικό ακροατήριο του να βγει να τον υπερασπιστεί». 

Το κύριο ωστόσο για το ηγετικό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία είναι ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «δεν απάντησε ούτε σε ένα από τα κρίσιμα και αυτονόητα ερωτήματα που έθεσε ο κ. Τσιπρας και τα οποία επανέλαβε σύσσωμη η αντιπολίτευση». Ειδικότερα, από την Κουμουνδούρου επισημαίνουν τα εξής 5 ερωτήματα που δεν απαντήθηκαν:

1. Δεν είπε ποιοι ήταν οι δήθεν εθνικοί λόγοι για την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλακη.

2. Δεν είπε κουβέντα για την παρακολούθηση του Θανάση Κουκάκη την περίοδο που ερευνούσε οικονομικά και τραπεζικά σκάνδαλα καθώς και το «ξέπλυμα» τους με νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης του αμέσως μετά την ανάληψη της εξουσίας. 

3. Όχι μόνο δεν διέψευσε τις πληροφορίες για παρακολουθήσεις και άλλων βουλευτών, ευρωβουλευτών  και δημοσιογράφων (εμφανές ότι φοβάται νέες αποκαλύψεις), αλλά τις επιβεβαίωσε επαναλαμβάνοντας την αποστροφή του νέου διοικητή και υπεραμυνόμενος του δικαιώματος να παρακολουθεί κατά το δοκούν όποιον εκλεγμένο πολιτικό θέλει, με κριτήρια που ορίζει εκείνος και το παρακρατικό κύκλωμα που έχει στήσει.

4. Δεν είπε κουβέντα σε τρεις τοποθετήσεις του για την ΑΔΑΕ και την πρόσκληση του κ. Τσίπρα να καταργήσει την τροπολογία που έφερε αιφνιδιαστικά μετά το αίτημα Κουκάκη στην Ανεξάρτητη Αρχή το 2021, ώστε να μπορούν οι αιρετοί που θέλουν να μάθουν εάν έχουν τεθεί υπό παρακολούθηση. Είναι απόδειξη ενοχής και φόβου ότι εάν κάνει κάτι τέτοιο, αυτομάτως θα μάθουν βουλευτές της αντιπολίτευσης αλλά και της συμπολίτευσης, ακόμα και υπουργοί του ενδεχομένως, ότι τους παρακολουθούσε. 

5. Δεν έδωσε καμία εξήγηση για τις διαβολικές συμπτώσεις παρακολουθήσεων μέσω της ΕΥΠ αλλά και με το κακόβουλο λογισμικό Predator. 

Τέλος, η Κουμουνδούρου επισημαίνει και την προσπάθεια να πείσει «πως ο ίδιος πήρε από την πρώτη μέρα την ΕΥΠ στην ευθύνη του, άλλαξε το νόμο για να διορίσει τον εκλεκτό του, αλλά δεν έχει ιδέα ποιους παρακολουθεί». «Δεν υπάρχει ούτε ένας άνθρωπος στη χώρα που να το πιστεύει αυτό» τονίζουν.

Διαβάστε επίσης:

Μενέντεζ: Η Τουρκία είναι η μεγαλύτερη απειλή για την Ανατολική Μεσόγειο

Κουτσούμπας: Αντιδραστικό πλαίσιο θωρακίζει την εξουσία του κεφαλαίου σε βάρος των δικαιωμάτων του λαού (Video)

Η έλλειψη απαντήσεων για τις υποκλοπές φουσκώνει τα πανιά της αντιπολίτευσης

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 02:44