search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 01:06
MENU CLOSE

Κακοποίηση γαϊδάρου στη Ζίτσα: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο αντιδήμαρχος

29.08.2022 15:39
antidimarxos-zitsas-1234-new

Ελεύθερος αφέθηκε ο αντιδήμαρχος Ζίτσας μετά την απολογία του και με την σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το epirusport.gr, μόνοι περιοριστικοί όροι που τέθηκαν είναι η απαγόρευση εξόδου από την χώρα και η εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του κάθε πρώτο πενθήμερο του μήνα. Ο κατηγορούμενος θα οδηγηθεί σε τακτική δικάσιμο.

Σημειώνεται ότι ο αντιδήμαρχος του Δήμου Ζίτσας συνελήφθη στο σπίτι που διαμένει και στη συνέχεια οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Ζίτσας, με τον ίδιο να ισχυρίζεται ότι δεν κακοποίησε το ζώο.

Ο δικηγόρος του Δημήτρης Δήμου σε δηλώσεις που έκανε μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ανέφερε ότι τέθηκαν τα επιχειρήματα ενώπιον της δικαιοσύνης και κείνη θα συνεχίσει την διερεύνηση.

Ανέφερε ότι η Κτηνιατρική Υπηρεσία στο πόρισμά της μετά την αυτοψία που έκανε επιβεβαιώνει την επίθεση από λύκο ή άλλο άγριο ζώο και επανέλαβε ότι η πτώση του γαϊδάρου από το αυτοκίνητο ήταν ατύχημα.

«Ήταν ένα ατύχημα, μια κακιά στιγμή που έλαβε μεγάλες διαστάσεις» σημείωσε και αναγνώρισε ότι το θέαμα υπήρξε αποκρουστικό όμως εξετάζεται ο δόλος του κατηγορουμένου.

«Δόλος δεν υπήρχε. Ο ίδιος περιέθαλψε το ζώο και συμφώνησε να ελεγχθεί και από κτηνίατρο της Φιλοζωικής» ανέφερε ο κ. Δήμου.

Η υπόθεση θα διερευνηθεί από την Δικαιοσύνη ενώ τέλος ο συνήγορος του κατηγορούμενου ανέφερε ότι ήταν υπερβολικός ο θόρυβος που έγινε, κυρίως στα κοινωνικά δίκτυα, κάτι που συνδέεται και με την πολυετή του ενασχόληση με τα κοινά.

Παρέμβαση Βορίδη

Την παρέμβαση του υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, προκάλεσε το περιστατικό βασανισμού γαϊδουριού στον Δήμο Ζίτσας, δεδομένου ότι ο συλληφθείς που φέρεται να έχει τελέσει την πράξη είναι τοπικός αντιδήμαρχος.

Ο κ. Βορίδης ζήτησε από τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας να εξετάσει το περιστατικό και να κινήσει άμεσα τη σχετική πειθαρχική διαδικασία. Παράλληλα, ο υπουργός είχε επικοινωνία με τον δήμαρχο Ζίτσας Μιχάλη Πλιάκο από τον οποίο ζήτησε να κινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες για την άμεση παύση του αντιδημάρχου του.

«Δεν είναι δυνατόν να γίνονται ανεκτά τέτοιου είδους φαινόμενα στη σύγχρονη ελληνική κοινωνία, πολλώ δε μάλλον όταν φερόμενοι ως υπαίτιοι είναι αιρετοί, επαναλαμβάνοντας ότι δεν θα πρέπει να υπάρχει καμία ανοχή σε ζητήματα κακοποίησης και βασανισμού ζώων», σημείωσε ο υπουργός.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Με αστάθεια ξεκινά η νέα εβδομάδα – Πού θα βρέξει

Νέα κόντρα Κούγια-Λέων για την υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου (Video) 

Σχολεία: Όλες οι αλλαγές για τη φετινή χρονιά

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 00:06